Κλιμακώνει η κυβέρνηση την αντιπαράθεση με την Περιφέρεια Αττικής όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων. Εκτός του υπουργού Εσωτερικών κ. Αργ. Ντινόπουλου ο οποίος κατηγόρησε την κυρία Ρένα Δούρου ότι δεν θέλει να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για την διαχείριση των απορριμμάτων, και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «δίνετε δείγματα διακυβέρνησης με την αιρετή περιφερειάρχη Αττικής διακινδυνεύοντας να πλημμυρίσει η Αθήνα με σκουπίδια». «Προσπαθείτε να ακυρώσετε έναν σχεδιασμό, που με τις όποιες ατέλειές του μας πήρε δεκαπέντε χρόνια να τον φτιάξουμε. Αυτή είναι η υπευθυνότητα σας; Έτσι θα κυβερνήσετε;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Η επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαντλήθηκε σε αυτά. Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «όταν υπόσχεστε την διεύρυνση του κράτους θα πρέπει να εξηγείτε πού θα βρείτε τα λεφτά». «Όλα έχουν ένα κόστος σε αυτή τη ζωή. Τίποτα δεν είναι τσάμπα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο κύκλος του μνημονίου κλείνει», πρόσθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διευκρινίζοντας, πάντως ότι «το τέλος του μνημονίου προφανώς και δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε του κεφαλιού μας», αλλά θα υπάρχουν περιορισμοί που δεσμεύουν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. «Από την στιγμή που η χώρα θα απεμπλακεί από τον σφιχτό εναγκαλισμό με την τρόικα θα πρέπει να δανείζεται από τις αγορές με λογικό επιτόκιο και σε βάθος χρόνου και γι’ αυτό η χώρα πρέπει να έχει αξιοπιστία, σχέδιο και αυτά τα διαθέτει η κυβέρνηση, ενώ εσείς όχι», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι «το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι αριστερόστροφοι πειραματισμοί γιατί αλλιώς θα γίνουμε Αργεντινή».