Τις επιχειρήσεις εναντίον των φιλορώσων ενόπλων στα ανατολικά ξεκίνησαν οι ουκρανικές δυνάμεις λίγες ώρες μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας από το Κίεβο.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις στο Ντονέτσκ και το Κραματόρσκ, ενώ ανεπιβεβαίωτες αναφορές μιλούν και για κατάρριψη αεροσκάφους από τους φιλορώσους.

Το πρωί της Τρίτης, μετά το διάγγελμα Ποροσένκο, ο πρόεδρος της ουκρανικής Βουλής Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε εκ νεόυ η ενεργή φάση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης».

«Οι δυνάμεις μας πραγματοποιούν χτυπήματα σε βάσεις τρομοκρατών και σημεία ελέγχου» προσέθεσε.

Αξιωματούχοι στο Κίεβο που επικαλείται το Reuters μιλούν για ανάπτυξη μέσων του πυροβολικού, πλήγματα με όλμους αλλά και πλήγματα από αέρος. Αναφορές φτάνουν για συγκρούσεις γύρω από την πόλη του Ντονέτσκ και του Κραματόρσκ.

Παράλληλα, το ρωσικό RT μετέφερε αναφορές των φιλορώσων ενόπλων ότι κατέρριψαν με αεροσκάφος των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Σνίζε, της επαρχίας του Ντονέτσκ.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού ανέφερε ότι ένοπλοι έπληξαν αεροσκάφος Su-25, στο οποίο προκάλεσαν μεν ζημιές αλλά δεν το κατέρριψαν. Το αεροσκάφος, ανέφερε, προσγειώθηκε στη βάση του.