Συνάντηση γνωριμίας είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας με τη διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών –Βιοτεχνών –Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.
Ο υπουργός δήλωσε ότι: «Εγώ επέλεξα να έρθω να σας δω και άτυπα και πριν – στην πραγματικότητα – αρχίσουν οι θεσμικές επαφές, ακριβώς για να έχω μία αληθινή και καθαρή εικόνα του τι σκέφτεστε, πως βλέπετε τα πράγματα, τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει. Δεν είναι και απαραίτητο να συμφωνούμε πάντοτε. Αλίμονο.

Υπάρχει ένα βασικό γεγονός, το οποίο δεν μπορεί να το παραγνωρίσει κανείς: ότι αυτοί οι οποίοι εκπροσωπείτε είναι και οικονομικά και κοινωνικά η ραχοκοκαλιά της χώρας και κατά συνέπεια δεν μπορεί κανείς να κλείσει τα αυτιά του στο τι λένε ή να αδιαφορήσει. Και από την άλλη υπάρχει ένα προφανές ζήτημα. Η χώρα και όλοι αυτοί οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις και οι βιοτέχνες, έχουν περάσει μία βαθύτατη κρίση, έξι χρόνια. Και το ερώτημα είναι πώς μπορούμε να βοηθήσουμε, πώς μπορούμε να σταθούμε δίπλα τους για να τους σπρώξουμε να βγουν από αυτήν την κρίση.
Δεν περιμένω να μου πείτε, ότι η ρευστότητα στην αγορά είναι πλεονάζουσα. Αν μου το πείτε αυτό, θα πω ότι ήρθα σε λάθος μέρος. Είναι προφανές ότι υπάρχουν προβλήματα. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να πάμε ένα βήμα παραπάνω, σεβόμενοι ο καθένας τις απόψεις του άλλου. Πιθανόν να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι».