Ενας 22χρονος, γόνος μεσοαστικής οικογένειας, είναι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης της δολοφονίας 41χρονης άστεγης, η οποία είχε βρεθεί νεκρή τις πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα, στην πλατεία Βάσως Κατράκη, στη Γλυφάδα.

Το έγκλημα εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ύστερα από εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες που εξελίχθηκαν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στη Γλυφάδα.

Ο 22χρονος μάλιστα σχεδίαζε να διαπράξει τις επόμενες ημέρες νέα ανθρωποκτονία και συγκεκριμένα στις 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, που αποτελεί ημέρα εορτασμού για τους σατανιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός είχε εκμυστηρευτεί τη δολοφονία στους συνταξιούχους γονείς του πριν από λίγες ημέρες και αυτοί τον προέτρεψαν να πάει στην Αστυνομία να ομολογήσει την πράξη του.

Από την ηλικία των 14 ετών άρχισε να ερευνά και να εντρυφεί σε βιβλία σχετικά με μεταφυσικά φαινόμενα. Όπως λέγεται, αποφάσισε να έρθει «πιο κοντά στον Σατανά» και αυτό ήξερε ότι απαιτεί μια «λατρευτική ανθρωποκτονία».

Το σκηνικό του φόνου

Ο νεαρός δράστης μένει κοντά στην πλατεία και εντόπισε τυχαία την άστεγη. Αφού περίμενε να αραιώσουν οι περαστικοί, καθότι ξημερώματα Πάσχα, τη σκότωσε

Ο εντοπισμός της άστεγης θυμίζει το τι έγινε με το δεύτερο θύμα των σατανιστών, υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ήταν Μεγάλη Τετάρτη 14 Απριλίου 1993 όταν εντόπισαν τυχαία την 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, μητέρα δύο παιδιών και καμαριέρα ξενοδοχείου. Τη συνάντησαν όταν εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, την επιβίβασαν στο αυτοκίνητο του Κατσούλα και την οδήγησαν σε ερημικό σημείο, όπου τη σκότωσαν.

Η 41χρονη είχε βρεθεί σε υπαίθριο χώρο της πλατείας Βάσως Κατράκη στη Γλυφάδα. Έφερε εκτεταμένες κακώσεις στο πρόσωπο, το οποίο είχε παραμορφωθεί, ενώ σε παγκάκι που υπήρχε στο σημείο ήταν αναγεγραμμένα με ίχνη αίματος, σε κάθετη διάταξη, ο αριθμός «666», το σύμβολο του σταυρού και ένα ακόμα ακαθόριστο σχήμα.

Από τις έρευνες των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε μέσα σε κάδο απορριμμάτων περίπου 90 μέτρα μακριά από τη συγκεκριμένη πλατεία μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών με ίχνη αίματος, μέσα στην οποία, μεταξύ άλλων, υπήρχε και πέτρα που έφερε επίσης ίχνη αίματος.

Για την εξιχνίαση του εγκλήματος αυτού, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., «που παρουσίαζε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ως προς τα ενδεχόμενα κίνητρα και τον τρόπο διάπραξης πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη διερεύνηση, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα ευρήματα, τα στοιχεία και τα δεδομένα που προέκυπταν, σε συνάρτηση με τις επιμέρους συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η ανθρωποκτονία».

Συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εστιάστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας και «επικεντρώθηκαν στην αναζήτηση ατόμου ή/και ατόμων με συγκεκριμένο «προφίλ» και χαρακτηριστικά, όπως θρησκευτικές πεποιθήσεις, ψυχολογικές ιδιαιτερότητες, αποκλίνουσες συμπεριφορές κ.ά.».

Το ψεύτικο προφίλ

Εξίσου στοχευμένες ήταν οι έρευνες στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εντοπίστηκε ένα ψεύτικο προφίλ και συνομιλίες αυτού του άγνωστου ατόμου «οι οποίες περιείχαν στοιχεία δηλωτικά της διάπραξης του εγκλήματος».

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες ταυτοποιήθηκαν σε πρώτη φάση τα στοιχεία του δράστη και στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιήθηκε τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του δράστη στη σακούλα που βρέθηκε στον κάδο απορριμμάτων. Από τις αναλύσεις του Τμήματος Βιολογικών Υλικών, ταυτοποιήθηκε το βιολογικό υλικό του 22χρονου με το αίμα που βρέθηκε στην επιγραφή πάνω στο παγκάκι, καθώς και με το αίμα πάνω στη σακούλα που περιείχε την πέτρα. Το αίμα που βρέθηκε πάνω στην πέτρα ταυτοποιήθηκε με το αίμα της δολοφονηθείσας.

Κατά την εξέτασή του ο 22χρονος δράστης ομολόγησε τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας, την οποία περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια.

Τελετουργία…

Κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δολοφόνησε την άστεγη στο πλαίσιο λατρευτικής σατανιστικής τελετουργίας, παραθέτοντας πληροφορίες που συνάδουν με τα ευρήματα στον χώρο του εγκλήματος και τα λοιπά προανακριτικά και ερευνητικά δεδομένα. Επιπλέον ανέφερε ότι σχεδίαζε να διαπράξει και δεύτερη δολοφονία σε συγκεκριμένη ημερομηνία (21 Ιουνίου, θερινό ηλιοστάσιο).

Κατά τη σύλληψη του δράστη βρέθηκαν στην κατοχή του δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη και στο σπίτι του ποσότητα κάνναβης περίπου 165 γραμμαρίων.

Ο 22χρονος συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται την Τρίτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.