Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας κατά μια βαθμίδα σε «ΒΒΒ» από «ΒΒΒ-» προχώρησε σήμερα Παρασκευή η Standard & Poor’s. Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης οι προοπτικές της ισπανικής οικονομίας παραμένουν σταθερές και οι κίνδυνοι είναι εξισορροπημένοι για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Standard & Poor’s αναβάθμισε την πρόβλεψή της για τη μέση ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ της Ισπανίας για την περίοδο 2014 – 2016 σε 1,6% από 1,2%, επισημαίνοντας το θετικό αντίκτυπο από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

Η οικονομία της Ισπανίας επεκτάθηκε στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014 για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ το ΑΕΠ της χώρας αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από το μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Το κόστος δανεισμού της Ισπανίας έχει μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, με το spread του 10ετούς ομολόγου σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς να είναι σήμερα Παρασκευή στο 1,68%.

Υπενθυμίζεται πως η Fitch Ratings είχε αναβαθμίσει την Ισπανία τον Απρίλιο και η Moody’s Investors Service το Φεβρουάριο .