Δούρου: Αν δηλώσει ο Σγουρός ότι είναι ανίκανος, θα πούμε συγγνώμη

Έκπληξη από την άρνηση Σγουρού να προσέλθει σε ντιμπέιτ εκφράζει η Ρένα Δούρου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός της, Δύναμη Ζωής. Νωρίτερα, ο κ. Σγουρός σε συνέντευξή του ανέφερε πως ο όρος του για να πάει σε ντιμπέιτ είναι να τού ζητήσει η κ. Δούρου συγγνώμη για τις λασπολογίες εναντίον του.

Έκπληξη από την άρνηση Σγουρού να προσέλθει σε ντιμπέιτ εκφράζει η Ρένα Δούρου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός της, Δύναμη Ζωής. Νωρίτερα, ο κ. Σγουρός σε συνέντευξή του ανέφερε πως ο όρος του για να πάει σε ντιμπέιτ είναι να τού ζητήσει η κ. Δούρου συγγνώμη για τις λασπολογίες εναντίον του.

Ακολούθως ο συνδυασμός της κ. Δούρου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως ο κ. Σγουρός «κρύβεται από τους πολίτες της Αττικής πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά».

Επίσης, τονίζει ότι «η πολιτική του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα. Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειριστεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής».

«Τα ψέματα, όμως, τελείωσαν. Οι μάσκες έπεσαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση της κ. Δούρου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο κ. Σγουρός αρνήθηκε να συμμετάσχει σε Debate που πρότεινε η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ. Ουσιαστικά ο κ. Σγουρός έφτασε στο έσχατο σημείο να αρνείται την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών της Αττικής για τα προγράμματα και τις θέσεις των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών την ερχόμενη Κυριακή.

» Ο κ. Σγουρός κρύβεται από τους πολίτες πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά.

» Τα ψέματα όμως τελείωσαν.

» Οι μάσκες έπεσαν.

» Ο κ. Σγουρός καμώνεται ότι δεν γνωρίζει ότι από τις 18.3.14 σε ανοιχτές συνεντεύξεις τύπου έχουμε αποκαλύψει το «σύστημα Σγουρού» στη διαχείριση των ζητημάτων της περιφέρειας Αττικής, και την πρότασή μας για μια νέα νοοτροπία άσκησης εξουσίας.

» Συνεντεύξεις τύπου που τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν αποσιώπησαν επιμελώς.

» Τον καλούμε να προσέλθει στο Debate που ζητήσαμε και εκεί θα ξαναακούσει αυτά που δήθεν δεν γνωρίζει.

» Για να τελειώνουμε γιατί εμείς ξέρουμε τι λέμε: Ο όρος «διαπλοκή» αναφέρεται σε πολιτικές επιλογές, ο όρος «διαφθορά» αναφέρεται και σε αξιόποινες πράξεις. Εμείς λέμε ότι ο κ. Σγουρός υπηρετεί τη διαπλοκή γιατί αυτό προκύπτει από την πολιτική που άσκησε.

» Καθαρές κουβέντες λοιπόν.

» Η πολιτική του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα. Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειριστεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk