Ανάφλεξη στην Τρίπολη της Λιβύης με επίθεση της παραστρατιωτικής δύναμης που υπακούει στις εντολές του στρατηγού Χάλιφα Χαφτάρ στο Κοινοβούλιο.

Ένοπλοι απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στο κτίριο του Γενικού Εθνικού Κογκρέσου και εισέβαλαν στα γραφεία βουλευτών.

Ο βουλευτής Όμαρ Μπουσάχ δήλωσε στο Reuters ότι οι ένοπλοι στη συνέχεια πυρπόλησαν το κτίριο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων εισήλθε στην Τρίπολη από τον δρόμο του αεροδρομίου και κατευθύνθηκε προς το κτίριο του Κοινοβουλίου, γύρω από το οποίο σημειώθηκαν συγκρούσεις.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε εκπρόσωπος του Χάλιφα Χαφτάρ, στρατηγού εν αποστρατεία ο οποίος είχε πάρει μέρος στην εξέγερση εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, και σήμερα μάχεται ισλαμιστικές ομάδες πρώην ανταρτών.

Ο Χαφτάρ και οι παραστρατιωτικές δυνάμεις του έχουν εξαπολύσει αιματηρή επιχείρηση εναντίον ισλαμιστών στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως επικεφαλής του «εθνικού στρατού». Πολλοί αξιωματικοί και μονάδες του στρατού έχουν προσχωρήσει στις δυνάμεις του, ενώ έχει υποστήριξη και από επιθετικά ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Ο τακτικός στρατός, ο οποίος δεν είναι ακόμη επιχειρησιακός τρία χρόνια μετά την εξέγερση, έχει διακόψει οποιαδήποτε εμπλοκή στις συγκρούσεις στη Βεγγάζη που έχουν οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον 79 ατόμων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100.