Νέα σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με για την Σύνοδο Κορυφής των Καννών, τον Νοέμβριο του 2011.

Αρχικώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κατά την προσφιλή του τακτική δεν είχε ούτε την ευαισθησία να σχολιάσει το δημοσίευμα των FT σχετικά με τις αποκαλύψεις για το παρασκήνιο συνωμοσίας στη Σύνοδο Κορυφής των Καννών το 2011 που κατέδειξε την άθλια στάση του τότε ‘αντιμνημονιακού’ κ. Σαμαρά με στόχο την υποταγή της χώρας στους πιστωτές».

«Ο πρωθυπουργός – μαριονέτα του κ. Μπαρόζο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του «δεν δίστασε να κάνει βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού, με στόχο να αποφευχθούν οι εκλογές και να μετατρέψει τη χώρα σε μια οιονεί αποικία χρέους, την ίδια στιγμή που πούλαγε αντιμνημονιακά φούμαρα».

«Όσο δε για την μπλόφα της περιβόητης grexit» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ «την οποία τώρα προσπαθούν να επαναφέρουν για να δικαιολογηθεί η στάση Σαμαρά-Βενιζέλου, έχει απαντηθεί ήδη από την κ. Μέρκελ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, λέγοντας ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε στη διάλυση της Ευρωζώνης».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε ότι ο Αντ. Σαμαράς «αισθάνεται σήμερα δικαιωμένος και υπερήφανος που απέτρεψε εκείνη την εποχή το δημοψήφισμα και την έξοδο της χώρας από το ευρώ».

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δυστυχώς οι μνήμες είναι νωπές και όλοι θυμούνται ότι ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα πολιτικό τρικ.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι απορίας άξιο γιατί τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται υποστηρικτής του δημοψηφίσματος, που τότε είχε χαρακτηρισθεί καταστροφικό από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου.

«Ίσως γιατί μέσα από την αναθεωρημένη εκτίμηση εκείνου του δημοψηφίσματος προωθεί την ιδέα ενός νέου δημοψηφίσματος, όπως πρόσφατα δήλωσαν δημόσια κορυφαία στελέχη του χωρίς ο ίδιος να τα διαψεύσει» συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου.

Επίσης χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα συστηματικό υβριστή και συκοφάντη, που δεν διστάζει πια μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να υπονομεύσει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση.

«Το όραμα της επιστροφής στη δραχμή δεν έχει σβήσει από το μυαλό του» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.