Εκ παραδρομής οι κατασχέσεις του κοινωνικού μερίσματος

Σε εκ παραδρομής κατάσχεση του μερίσματος προς εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. προχώρησαν την Παρασκευή οι τράπεζες σε περιπτώσεις δανειοληπτών που δεν είχαν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό.

Σε εκ παραδρομής κατάσχεση του μερίσματος προς εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προχώρησαν την Παρασκευή οι τράπεζες σε περιπτώσεις δανειοληπτών που δεν είχαν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό.
​Ωστόσο, μόλις διαπιστώθηκε το πρόβλημα, ξεκίνησε η επιστροφή των ποσών στους λογαριασμούς, χωρίς να χρειαστεί κάποια ενέργεια από την πλευρά των καταθετών.
Ανακοίνωση αναφορικά με την εφαρμογή του νόμου περί κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα, με αφορμή την έναρξη καταβολής του κοινωνικού μερίσματος.
​Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα, σε εφαρμογή του Νόμου το κοινωνικό μέρισμα δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με οφειλές και κατά συνέπεια πιστώνεται κανονικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
«Σε περίπτωση που εκ λάθους ή αβλεψίας έγινε παρακράτηση ή συμψηφισμός, αποδεσμεύεται άμεσα και αποδίδεται στο δικαιούχο» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk