Η ουκρανική κυβέρνηση δηλώνει πρόθυμη να ξεκινήσει διάλογο με τους «τις πολιτικές δυνάμεις, τους περιφερειακούς αντιπροσώπους και τους πολίτες» στην ανατολική Ουκρανία, υπογραμμίζοντας όμως πως είναι «αδιανόητος ο διάλογος με τρομοκράτες». Οι φιλορώσοι ένοπλοι στο Ντονέτσκ δηλώνουν επίσης έτοιμοι για διάλογο, χωρίς όμως να κρύβουν τις χαμηλές τους προσδοκίες επειδή «τα λόγια του Κιέβου δεν έχουν αξία».

Μέτα τη «σύσταση Πούτιν» για αναβολή των δημοψηφισμάτων και διάλογο, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως «η απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι ένας εθνικός διάλογος σε πλήρη κλίμακα με τη συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων, περιφερειακών αντιπροσώπων και πολιτών».

Την ίδια ώρα όμως, τονίζει, «ο διάλογος με τρομοκράτες είναι αδύνατος και αδιανόητος».

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης πως περιμένει αποδείξεις ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Από την πλευρά των φιλορώσων ενόπλων στα ανατολικά, ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Ντενίς Πουσίλιν υποστήριξε, όπως μεταδίδει το ρωσικό Ria Novosti, ότι «δεν απορρίψαμε ποτέ τις διαπραγματεύσεις, είμαστε πάντα έτοιμοι για διάλογο, αλλά το Κίεβο μας προδίδει κάθε φορά».

Η ουκρανική κυβέρνηση, υποστήριξε, «δεν τηρεί τις συμφωνίες της, η υπογραφή της δεν έχει καμία αξία, τα λόγια της δεν έχουν καμία αξία, και αμφιβάλλουμε πολύ για το εάν θα αλλάξει κάτι».