Το μαγνητικό «αποτύπωμα» του Γαλαξία

Μια διαφορετική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA). Πρόκειται για μια φωτογραφία που αποτελεί σύνθεση πολλών εικόνων που έχει καταγράψει το διαστημικό παρατηρητήριο Planck. Παρατηρήσεις του πολωμένου φωτός που εκπέμπει η διαστρική σκόνη (η σκόνη που υπάρχει ανάμεσα στα άστρα) επέτρεψαν στους ειδικούς της ESA να δημιουργήσουν μια εικόνα η οποία αποτελεί όπως αναφέρουν το μαγνητικό αποτύπωμα του γαλαξία μας.

Μια διαφορετική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA). Πρόκειται για μια φωτογραφία που αποτελεί σύνθεση πολλών εικόνων που έχει καταγράψει το διαστημικό παρατηρητήριο Planck. Το Planck αναζητά τα απομεινάρια της ακτινοβολίας που γέμισε το νεαρό Σύμπαν και τα ίχνη του πρώτου φωτός που εκπέμφθηκε μετά τη γέννηση του. Τα δεδομένα του Planck θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να διαπιστώσουν αν οι κρατούσες θεωρίες για τη γέννηση και εξέλιξη του Σύμπαντος είναι ορθές.

Παρατηρήσεις του πολωμένου φωτός που εκπέμπει η διαστρική σκόνη (η σκόνη που υπάρχει ανάμεσα στα άστρα) επέτρεψαν στους ειδικούς της ESA να δημιουργήσουν μια εικόνα η οποία αποτελεί όπως αναφέρουν το μαγνητικό αποτύπωμα του γαλαξία μας. Οι στρόβιλοι, οι βρόχοι και οι αψίδες στην εικόνα αποτυπώνουν τη δομή του μαγνητικού πεδίου του γαλαξία μας. Μια εικόνα που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αποτελεί το… δακτυλικό αποτύπωμα του Γαλαξία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk