Ο διάσημος Ισραηλινός σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων Ρόνι Ορεν

Μίνι φεστιβάλ με «άρωμα» Ισραήλ θα παρουσιαστεί από την Πρεσβεία του Ισραήλ, σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη –Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Μαΐου.

Πρόκειται για ένα τριήμερο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων γεμάτο animation, μουσική, εικαστικά και συζητήσεις για την επιχειρηματικότητα και την αρχιτεκτονική, που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικούς χώρους της πόλης.
Αναλυτικότερα την Παρασκευή 9 Μαΐου, στις 16:00, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός της Helexpo) διοργανώνεται η Διεθνής Συνάντηση Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας «Creative Entrepreneurship Transnational Meeting» υπό τον συντονισμό της Μ.Κ.Ο. «Creativity Platform».
Θα μιλήσουν ειδικοί σε θέματα δημιουργικής επιχειρηματικότητας όπως ο Nόαμ Μπαντ, η Σάρον Χεβρόνι και η Aϊλα Μάταλον. Στόχος της εκδήλωσης αποτελεί η παρουσίαση καλών πρακτικών επιχειρηματικότητας, μέσα από συζήτηση με νέους Έλληνες επιχειρηματίες.
Στις 10 Μαΐου, ώρα 17:00, στα γραφεία της Θεσσαλονίκης –Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 (Κτίριο Μακρίδη, Μαρίας Κάλλας 23) θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριo Animation με εισηγητή τον διεθνούς φήμης Ισραηλινό σκηνοθέτη και παραγωγό κινουμένων σχεδίων Rόνι Ορεν. Την οργάνωση του workshop έχει αναλάβει η Μ.Κ.Ο. «Addart».
Την ίδια ημέρα, ώρα 21:00, στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται συναυλία jazz μουσικής με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού. Προσκεκλημένος καλλιτέχνης είναι ο Ισραηλινός μαέστρος, φημισμένος μουσικός των πνευστών οργάνων, Aμίρ Γκουίρτζμαν, ενώ τη συναυλία θα ανοίξουν οι «Lakis Tzimkas project».
Την Κυριακή 11 Μαΐου, ώρα 11:00, υπό την καθοδήγηση του Ισραηλινού αρχιτέκτονα Re’em Eyal, φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. θα δημιουργήσουν το «White Tower Project», μία εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου.
Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας και με πρωτοβουλία του προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, καθηγητή Νίκου Καλογήρου, την Πέμπτη 8 Μαΐου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Ρεεμ Εγιάλ στην αίθουσα 301 της Αρχιτεκτονικής Σχολής, με θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από ανακυκλώσιμα υλικά.