Επιδόρπιο με μπαγιάτικο τσουρέκι και φρουτοσαλάτα γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ (για 2 μπολ)

Για το σιρόπι

6 φράουλες, σε λεπτές ροδέλες

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. μπράντι

1 πρέζα κανέλα σε σκόνη {{{ moto }}}

Για το επιδόρπιο

2 φέτες τσουρέκι, μπαγιάτικο

2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (400 γρ.)

1½ κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. λικέρ μαστίχας

1 μικρό μήλο, σε κύβους

1 ακτινίδιο, σε κύβους

4 φράουλες, σε κομμάτια και 2 ολόκληρες, για το σερβίρισμα

1 πρέζα κανέλα σε σκόνη, για το σερβίρισμα

EKTEΛΕΣΗ

1 Ετοιμάζουμε το σιρόπι από την προηγούμενη ημέρα, βάζοντας σε ένα μπολ τις φράουλες, τη ζάχαρη άχνη, το μπράντι και την κανέλα. Ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί τελείως η άχνη, καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 βράδυ, ώστε την επόμενη ημέρα να έχουν βγάλει τα υγρά τους οι φράουλες.

2 Σουρώνουμε τις φράουλες και τις κρατάμε ξεχωριστά από το σιρόπι τους. Σπάμε τις φέτες του τσουρεκιού
με το χέρι και μοιράζουμε τα κομματάκια στο κάθε μπολ. Περιχύνουμε με 2 γεμάτες κ.σ. σιρόπι.

3 Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την άχνη, το λικέρ και τέλος τα φρούτα. Τα μοιράζουμε στα μπολ επάνω από το τσουρέκι. Τοποθετούμε από 1 φράουλα στην κορυφή.

4 Στο multi ρίχνουμε τις κομμένες φράουλες που κρατήσαμε σουρώνοντας το σιρόπι, καθώς και το σιρόπι που περίσσεψε, και τα χτυπάμε. Περιχύνουμε το επιδόρπιο και πασπαλίζουμε με κανέλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk