ΥΛΙΚΑ (για 2 μπολ) Για το σιρόπι
6 φράουλες, σε λεπτές ροδέλες
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. μπράντι
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη {{{ moto }}}
Για το επιδόρπιο
2 φέτες τσουρέκι, μπαγιάτικο
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (400 γρ.)
1½ κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. λικέρ μαστίχας
1 μικρό μήλο, σε κύβους
1 ακτινίδιο, σε κύβους
4 φράουλες, σε κομμάτια και 2 ολόκληρες, για το σερβίρισμα
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη, για το σερβίρισμα
EKTEΛΕΣΗ
1 Ετοιμάζουμε το σιρόπι από την προηγούμενη ημέρα, βάζοντας σε ένα μπολ τις φράουλες, τη ζάχαρη άχνη, το μπράντι και την κανέλα. Ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί τελείως η άχνη, καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 βράδυ, ώστε την επόμενη ημέρα να έχουν βγάλει τα υγρά τους οι φράουλες.
2 Σουρώνουμε τις φράουλες και τις κρατάμε ξεχωριστά από το σιρόπι τους. Σπάμε τις φέτες του τσουρεκιού
με το χέρι και μοιράζουμε τα κομματάκια στο κάθε μπολ. Περιχύνουμε με 2 γεμάτες κ.σ. σιρόπι.
3 Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την άχνη, το λικέρ και τέλος τα φρούτα. Τα μοιράζουμε στα μπολ επάνω από το τσουρέκι. Τοποθετούμε από 1 φράουλα στην κορυφή.
4 Στο multi ρίχνουμε τις κομμένες φράουλες που κρατήσαμε σουρώνοντας το σιρόπι, καθώς και το σιρόπι που περίσσεψε, και τα χτυπάμε. Περιχύνουμε το επιδόρπιο και πασπαλίζουμε με κανέλα.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.



