ΥΛΙΚΑ (για 2 μπολ)

Για το σιρόπι

6 φράουλες, σε λεπτές ροδέλες

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. μπράντι

1 πρέζα κανέλα σε σκόνη {{{ moto }}}

Για το επιδόρπιο

2 φέτες τσουρέκι, μπαγιάτικο

2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (400 γρ.)

1½ κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. λικέρ μαστίχας

1 μικρό μήλο, σε κύβους

1 ακτινίδιο, σε κύβους

4 φράουλες, σε κομμάτια και 2 ολόκληρες, για το σερβίρισμα

1 πρέζα κανέλα σε σκόνη, για το σερβίρισμα

EKTEΛΕΣΗ

1 Ετοιμάζουμε το σιρόπι από την προηγούμενη ημέρα, βάζοντας σε ένα μπολ τις φράουλες, τη ζάχαρη άχνη, το μπράντι και την κανέλα. Ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί τελείως η άχνη, καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 βράδυ, ώστε την επόμενη ημέρα να έχουν βγάλει τα υγρά τους οι φράουλες.

2 Σουρώνουμε τις φράουλες και τις κρατάμε ξεχωριστά από το σιρόπι τους. Σπάμε τις φέτες του τσουρεκιού
με το χέρι και μοιράζουμε τα κομματάκια στο κάθε μπολ. Περιχύνουμε με 2 γεμάτες κ.σ. σιρόπι.

3 Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την άχνη, το λικέρ και τέλος τα φρούτα. Τα μοιράζουμε στα μπολ επάνω από το τσουρέκι. Τοποθετούμε από 1 φράουλα στην κορυφή.

4 Στο multi ρίχνουμε τις κομμένες φράουλες που κρατήσαμε σουρώνοντας το σιρόπι, καθώς και το σιρόπι που περίσσεψε, και τα χτυπάμε. Περιχύνουμε το επιδόρπιο και πασπαλίζουμε με κανέλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.