Το Ισραήλ παρεμπόδισε την πορεία πλοίου που «μετέφερε ιρανικά όπλα στην Γάζα», δήλωσε ισραηλινός αξιωματικός.

Το με σημαία Παναμά πλοίο εντοπίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το πλοίο μετέφερε δεκάδες ιρανικούς πυραύλους προηγμένης τεχνολογίας που είχαν κατασκευαστεί στη Συρία και προορίζονταν για ένοπλες ομάδες Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαψεύδει η Χαμάς

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε πως το φορτίο με όπλα που κατέσχεσε το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα δεν προοριζόταν για την ίδια.

Οι ισραηλινές κατηγορίες είναι ένας τρόπος για να «δικαιολογηθεί» ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, πρόσθεσε η Χαμάς.

Οι πληροφορίες είναι «εντελώς λανθασμένες και ανακριβείς», δήλωσε ο Σάλαχ αλ Μπαρνταουέλ, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς στη Γάζα. «Η Χαμάς δεν γνωρίζει κάτι για όσα μετέδωσαν τα σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης» πρόσθεσε.

Ο Αμπού Ατίγια εκπρόσωπος των Λαϊκών Επιτροπών Αντίστασης, μια ένοπλη ομάδα που πρόσκειται στη Χαμάς, επεσήμανε από την πλευρά του ότι «οι ισχυρισμοί του σιωνιστή εχθρού» είναι μια δικαιολογία για «ξεκινήσει σύντομα μια νέα στρατιωτική επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας».