Νέα διοίκηση στην Eurobank

Τον Χρήστο Μεγάλου, τραπεζίτη της Credit Suisse με πολυετή θητεία στο Λονδίνο, αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου αναλαμβάνει ο Γεώργιος Δαυίδ, ισχυρός άνδρας της Coca-Cola 3Ε.
Η επιλογή αυτή από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με δεδομένες τις καλές σχέσεις του κ. Μεγάλου με τους επενδυτικούς κύκλους του City του Λονδίνου, καταδεικνύει την επιθυμία ιδιωτικοποίησης της Eurobank με πώληση ποσοστού του ΤΧΣ σε ξένο θεσμικό επενδυτή, ενδεχομένως και εντός του φθινοπώρου.

Εξάλλου και ο πρόεδρος του ΤΧΣ ο Χρήστος Σκλαβούνης έχει διατελέσει τραπεζίτης στο Λονδίνο και το γεγονός αυτό συντελεί στην επιδίωξη εύρεσης διεθνούς αγοραστή για την τράπεζα.

Πλέον το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank θα συσταθεί σε σώμα αύριο Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.
Στο νέο διοικητικό σχήμα δεν αναμένεται να συμμετέχει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες θεωρείτο φαβορί για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Κύκλοι της τράπεζας δεν έκρυβαν την έκπληξή τους για την τελική επιλογή του Ταμείου, τονίζοντας ότι πλέον στην ηγετική ομάδα της τράπεζας δεν υπάρχουν στελέχη με γνώση της Eurobank εκ των έσω και ότι έχει διαταραχθεί η συνέχεια σε σχέση με το παρελθόν.
Η αρχική πρόταση για στέλεχος εκτός Eurobank ήταν ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, ο οποίος δεν δέχθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν έντονη κινητικότητα και παρασκήνιο, έως ότου το Ταμείο καταλήξει στην επιλογή του κ. Μεγάλου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk