Το πλήθος δεν ψεύδεται…. Στα social media βλέπουμε τι σκέφτεται και τι νιώθει, τι ειδήσεις αναπαράγει, σε τι ερεθίσματα αντιδρά, τι λόγια χρησιμοποιεί..

Οι αναφορές μετρήθηκαν και αναλύθηκαν χρησιμοποιώντας το New Media Track (http://www.facebook.com/etracksocialmediamonitoring) – μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που συλλέγει συνδυαστικά στοιχεία από κάθε είδους αναρτήσεις στο διαδίκτυο (ενημερωτικές ιστοσελίδες, blogs, facebook, twitter, forums, portals κτλ.), παρακολουθώντας τα σε πραγματικό χρόνο και αρχειοθετώντας τα.

Την εβδομάδα που πέρασε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε με 23% στην κορυφή του πολιτικού top ten στο διαδίκτυο. Η πρωτιά του μετά από μήνες χαμηλών πτήσεων αντανακλά την «ευτυχία» του να είσαι Πρόεδρος, έστω ενός καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ. Βασικά θέματα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ (που δεν συμπληρώθηκαν ακόμη), η πενιχρή «σοδειά» σε συμμετοχές, οι πολλές αποχωρήσεις (την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι, οι περισσότεροι) αλλά, κυρίως, η υπόγεια σύγκρουση μέσω «διαρροών» και δηλώσεων με τον «αρχι-κηπουρό» Ραγκούση και τον «κηπουρό» Παπακωνσταντίνου. Τελικά, παρά τις κόντρες, αίμα δεν χύθηκε και οι δύο επίλεκτοι του Παπαναδρεϊσμού θα κριθούν από το λαό της αχανούς Β´ Αθήνας και του Υπολοίπου Αττικής αντίστοιχα. Μαζί με τα εσωκομματικά άρχισε και η σύγκρουση με τον εν αναμονή Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σ’ ένα έργο που έχουμε δει από παλιά με κύριο μοτίβο το «ποιος φταίει περισσότερο», ώστε να εξαγριωθούν ακόμη περισσότερο οι πολίτες. Ο Ε. Βενιζέλος αναδείχθηκε σε μετρήσεις καλύτερος για Πρωθυπουργός με μόλις μισή (!) μονάδα διαφορά, αλλά το ότι στο σχετικό ερώτημα οι μισοί πολίτες απαντούν «κανείς από τους δυο» φαίνεται πως δεν τους πτοεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε στη δεύτερη θέση του buzz με 21%, αν και τέτοιες «προτιμήσεις» καλύτερα να έλειπαν. Οι εκλογές που τόσο επίμονα ζητούσε επιτέλους προκηρύχθηκαν. Η επιμονή του, όμως, για αυτοδυναμία και το δίλημμα «αυτοδυναμία ή πάλι εκλογές» που θέτει προκλητικά φαίνεται ότι ερεθίζουν αρκούντως το εκλογικό σώμα, το οποίο απαντά στο θέμα αυτό αρνητικά σε ποσοστό 90%! Το «πάρτι» από τα δεξιά συνεχίζεται με αμείωτο κέφι, αφού όλες οι μετρήσεις δείχνουν άνοδο όλων των σχημάτων της δεξιάς πολυκατοικίας εκτός της ΝΔ, ενώ στο παιχνίδι μοιάζει να ξαναμπαίνει και ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Κατατζαφέρη, μετά την εντυπωσιακή μεταγραφή του Γιώργου Κύρτσου (αλλά και της Βάνας Μπάρμπα!).

Στην τρίτη θέση με το σταθερό του 11% βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που επιστρέφοντας από το ταξίδι του στην Κύπρο και απόλυτα συνεπής προς τις υποχρεώσεις του ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια την προκήρυξη εκλογών για τις 6 Μαΐου. «Κύριος ήρθε και Κύριος φεύγει», κατά το λαϊκό άσμα. Έφερε σε πέρας με άψογο τρόπο την αποστολή που του ανέθεσαν οι πολιτικοί , αφού οι ίδιοι απέτυχαν σ´ αυτήν, και τώρα περιμένει τον διάδοχό του να τού παραδώσει τα ηνία της χώρας -για μια συνέχεια που προμηνύεται «καυτή». Οι συζητήσεις για το περίφημο πια «Κόμμα Παπαδήμου» καλά κρατούν, αν και ο ίδιος ουδέποτε έδωσε αφορμή για κάτι τέτοιο. Φορτώθηκε αγόγγυστα τις αμαρτίες ενός φαύλου, καταρρέοντος και ανίκανου πολιτικού συστήματος, το οποίο φρόντιζε να τον συκοφαντεί σε κάθε του βήμα και έφτασε να του ζητάει και τα ρέστα!!! Όσο για το διάγγελμά του, υπόδειγμα σωφροσύνης και υπευθυνότητας, καλό θα είναι να το μελετήσουν πολλοί…

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο πάλαι ποτέ κραταιός του Διαδικτύου Γιώργος Παπανδρέου, με το πενιχρό γι’ αυτόν 10%. Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας πλέον, χωρίς να χρειάζεται σταυρό ως πρώην Πρωθυπουργός, φρόντισε να υπενθυμίσει με δηλώσεις του ότι από εκεί ξεκίνησε και από εκεί προέρχεται όλη η οικογένειά του. Η συγκίνηση που δημιουργήθηκε ήταν τόση ώστε ο μέχρι το 2009 Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα αρνήθηκε να είναι συνυποψήφιός του, χαρακτηρίζοντάς τον σε δήλωσή του «Πρωθυπουργό του Μνημονίου».

Στην πέμπτη θέση με το υψηλό 8%, η Άννα Διαμαντοπούλου κρατήθηκε άνετα για άλλη μια εβδομάδα στη δεκάδα, κυρίως λόγω της νέας απειλής για την απεργία των ναυτεργατών, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε. Οι διαπραγματεύσεις δεν τελεσφόρησαν, οι εκατέρωθεν καταγγελίες πήγαν και ήρθαν και, όπως γίνεται συνήθως, το «μάρμαρο» πλήρωσαν τα νησιά και οι παραγωγοί, ιδίως της Κρήτης. Την ίδια στιγμή άρχισαν να «ρέουν» μερικά δις € στην αγορά – στα λόγια βέβαια, αλλά τώρα που οι εκλογές ξεκίνησαν όλα συγχωρούνται.

Ακολουθεί με 7% ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συνεχίζει την προσπάθεια για τους παράνομους μετανάστες. Πέρασε και η σχετική διάταξη στη Βουλή, οπότε λύθηκαν τα χέρια του για να αρχίσει την υλοποίηση του σχεδίου «φιλοξενίας», έστω σ´ ένα χώρο. Και στην περίπτωση της Αμυγδαλέζας που εμφανίζει καλές προϋποθέσεις φιλοξενίας εμφανίστηκαν πάλι διαμαρτυρόμενοι, έτσι ώστε να πειστούμε για άλλη μια φορά ότι τίποτε δεν μπορεί να περπατήσει σ´ αυτόν τον τόπο.

Στην έβδομη θέση, με 6%, ο κατά πολλούς «έκπτωτος αυλάρχης» του ΓΑΠ Γιάννης Ραγκούσης επιμένει στην προσπάθεια «ξεπλύματός» του απο την καταστροφική Παπανδρεϊκή διακυβέρνηση, αρνούμενος να ψηφίσει τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Προκάλεσε έτσι σε ακραίο βαθμό τα «νεύρα» του νέου Πασοκικού συστήματος, που φρόντισε να υπενθυμίσει ότι στα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα χρεοκόπησε ο κ. Ραγκούσης ήταν Εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου. Απαντήσεις, «διαρροές» και ανταπαντήσεις έδωσαν και πήραν, αλλά το τελικό ραντεβού θα δοθεί οσονούπω στις εκλογές.

Μια θέση χαμηλότερα, με 5%, βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη, της οποίας το Κόμμα δε λέει να ξεκολλήσει απο το δημοσκοπικό 2%. Κατάπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις της για τη σύλληψη Τζοχατζόπουλου, ιδιαίτερα η κατηγορία της προς το πολιτικό σύστημα ότι «αθώωσε τη SIEMENS»!!!

Ο Πάνος Καμμένος προφανώς αδικείται με το 5% του buzz, τη στιγμή που συνεχίζει κυριολεκτικά να «καλπάζει» στις δημοσκοπήσεις. Ο ίδιος φαίνεται να είναι «καβάλα στο άλογο», αφού με πρόσφατη δήλωσή του προεξοφλεί ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα έρθουν πρώτο Κόμμα στις εκλογές και καλεί τις «αντιμνημονιακές» δυνάμεις να συγκυβερνήσουν για το καλό της χώρας.

Τελευταίος της δεκάδας με 4%, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος βλέπει τον εαυτό του σε εκλόγιμη θέση στη Β´ Αθήνας σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι έχει πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο του υπερασπιστή του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας. Προβάλλεται ως το «αντίπαλον δέος» απέναντι στις απειλητικές δεξιές παραφυάδες, όμως εκείνες αποδεικνύονται ιδιαίτερα ανθεκτικές. Τρεις εβδομάδες και θα φανεί…


Πολιτικοί Share of Buzz 06/04-12/04

Βενιζέλος 23%
Σαμαράς 21%
Παπαδήμος 11%
Παπανδρέου 10%
Διαμαντοπούλου 8%
Χρυσοχοίδης 7%
Ραγκούσης 6%
Μπακογιάννη 5%
Καμμένος 5%
Γεωργιάδης 4%

Τιτιβίσματα

1. alexrockwell29 Δέκα πλάκες χρυσού βρήκαν στο σπίτι της κόρης του Τσοχατζόπουλου. Πάλι καλά που δεν βρήκαν και τις πλάκες του Μωυσή με τις 10 εντολές.
2. blacktom1961 Κι άμα δε του κάτσει του Καρατζαφέρη η Βουλή, με τη Μπάρμπα σίγουρα θα του κάτσει η Euro-βύζιον…
3. whatohh O Κουίκ στον Καμμένο. Ο Μιχελάκης στον Σαμαρά. Ο Κύρτσος στον Καρατζαφέρη. Αυτή πια δεν είναι η ‘δεξιά’ πολυκατοικία, αλλά η ΕΣΗΕΑ.
4. JohnyChugh Ελεύθερος τύπος είναι ο Κύρτσος, στον Καρατζαφέρη θα πάει. Θα βρει σίγουρα εκεί όλη την ελευθεροτυπία που επιθυμεί. Αδέσμευτα πράματα…
5. akysmitsoulis …επιχειρήσεις σκούπα ο Xρυσοχοΐδης. μπουγάδα βρώμικου χρήματος ο Τσοχατζόπουλος … τελικά εκεί στο #pasok είναι πολύ νοικοκυραίοι…
6. KostasVaxevanis Η ειρωνεία της ιστορίας. Μια εισαγγελέας Παπανδρέου έμελλε να συλλάβει τον Τσοχατζόπουλο
7. eliaskatsaros Ανακοινώθηκαν στις 6 Μαΐου οι εκλογές… Παγκόσμια ημέρα γέλιου, βλέπετε…..
8. Grgpapadopoulos o monos tropos na stamatisei kapios ton adistakto #Beni einai na tou paraxorithei i diikisi tou PAO
9. leoarvan η ντόρα πήρε τσαλουχίδη για να δέσει το χώρο του κέντρου;
10. FonKarajan Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Στις εκλογές υπάρχουν έξοδα.
11. AthanDim Πού είναι Kαμμένος ο Πάνος ο Χαμένος; Oops, ανάποδα το έγραψα;
12. geoterzis Μητρόπουλος με Σαμαρά, Καραβίτης με Καρατζαφέρη, Γούναρης με το Βενιζέλο, Μπατίστα με τη Ντόρα. Το βλέπω το 5Χ5 στο περιστύλιο #ekloges_2012
13. Angelolr21 Το παρδαλό κατσίκι λόγω κρίσης φοράει μονόχρωμα;
14. eVaN_GiAn 24 μέρες μέχρι να γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός. Μάγιας, μήπως να το επισπεύδαμε λίγο το τέλος του κόσμου;
15. pitsirikos Ο Σαμαράς στον Βαρθολομαίο, ο Καρατζαφέρης στον Ιερώνυμο. Η Χρυσή Αυγή θα πάει στο μαντείο των Δελφών.
16. satanouli Άραγε αν είχε κότες η Αλέκα θα βγάζαν κόκκινα αυγά;
17. olaxidyox2 Το ΠΑΣΟΚ είναι μια νησίδα πολιτισμού. Και τι νησίδα! Σπιναλόγκα! Όποιον αγαπήσει, δε θες να τον ξαναπλησιάσεις…
18. Ta_zGa Θα ζητήσω από την ΤΟ ΠΑΣΟΚ της περιοχής μου, να μου γυρίζουν την σούβλα. Να δω αν λειτουργεί ο «μηχανισμός» τους για τις εκλογές
19. FonKarajan Τελικά ρε Άκη, έχεις πολύ πλάκα! (χρυσού)