Η συνταγή της ημέρας (21/10/2010) Φλαν με παρμεζάνα και μπρόκολο

Προετοιμασία=25 λεπτά, Ψήσιμο =60 λεπτά

Υλικά για 6 άτομα

400 γραμμ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια • 20 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη • 150 γραμμ. παρμεζάνα, σε κύβους • 250 ml γάλα • 250 ml κρέμα γάλακτος • 2 αβγά + 5 κρόκοι αβγών • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι • μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Πλένουμε το μπρόκολο και το βράζουμε στον ατμό για 15 λεπτά. Γεμίζουμε το ταψί του φούρνου με νερό μέχρι τη μέση και το βάζουμε στον φούρνο στους 140°C. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε την παρμεζάνα και το μπρόκολο. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και την κρέμα. Χτυπάμε τα αβγά και τους κρόκους με τον αβγοδάρτη ή με ένα πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα με την κρέμα στο μπολ με τα αβγά, δίχως να σταματήσουμε το χτύπημα. Γεμίζουμε το μπολ με το μείγμα, το τοποθετούμε στο ταψί με το νερό και ψήνουμε για 45 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά. Σερβίρεται χλιαρό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk