Το ποτό τον είχε χτυπήσει κατακέφαλα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2004. Τόσο κατακέφαλα που ο εν λόγω κύριοςΠολωνός, κάτοικος Γερμανίας- εκείνο το βράδυ δεν κατάλαβε ότι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του δέχτηκε μια σφαίρα.

Πέντε χρόνια μετά επισκέφθηκε γιατρούς για να του την αφαιρέσουν, θεωρώντας ότι επρόκειτο περί κύστεως. Εννοείται ότι η επιστήμη σήκωσε τα χέρια ψηλά.

Σε μολυσμένες από την πλατφόρμα της ΒΡ περιοχές του Κόλπου του Μεξικού ανακαλύφθηκε μικρόβιο το οποίο καταπίνει το πετρέλαιο. Πρόκειται για το πρώτο… πετρελαιοκινούμενο μικρόβιο.

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι μια αποτυχία είναι συχνά πιο χρήσιμη από μια επιτυχία. Οπότε, μπορείτε να αρχίσετε να αποτυγχάνετε με την άνεσή σας, και έχει ο Θεός… (Πάντως, τα «ουδέν κακόν αμιγές καλού» και «μαθαίνω από τα λάθη μου» είναι πιο παλιά από την εν λόγω έρευνα.)

Αν κατά το λαϊκό τραγούδι «όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα, τότε θα κλάψεις με μαύρο κλάμα», στην Ελβετία τα γράμματα εκτός από πίκρα προκαλούν και «μια φούντωση, μια φλόγα». Δύο άτομα τραυματίστηκαν από το καυστικό υγρό που περιείχαν επιστολές με παραλήπτες τραπεζίτες της Γενεύης.

Η Αστυνομία καθώς και η Ενωση Ιδιωτικών Τραπεζών της Γενεύης αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των θυμάτων. Οι έρευνες συνεχίζονται. Και οι ανά την Ελβετία τραπεζίτες επιλέγουν να κρατήσουν τα γράμματα που λαμβάνουν κλειστά. Δεν είναι καιρός για περιέργειες…

Δεν του φτάνει του Μάικλ Ντάγκλας ο καρκίνος του λάρυγγα τον οποίο καλείται να αντιμετωπίσει, πρέπει να αντιμετωπίσει και την πρώην κυρία Ντάγκλας. Που θεωρεί ότι δικαιούται μερίδιο από την αμοιβή του ηθοποιού για τη νέα ταινία «Γουόλ Στριτ: Το χρήμα ποτέ δεν κοιμάται». Κοιμάται- δεν κοιμάται, το χρήμα όλους τούς αφυπνίζει!

Κατά τους δικηγόρους του ηθοποιού η κυρία δικαιούται μόνο τα μισά έσοδα από τη «Γουόλ Στριτ», την παλαιότερη ταινία συνέχεια της οποίας αποτελεί η νέα, καθώς και από τα άλλα φιλμ που γύρισε ο Ντάγκλας πριν από τον χωρισμό τους. Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα δικαιώματα της νέας συζύγου του σταρ, επίσης σταρ Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς. Πάντως, τους πληρώνεις πολύ ακριβά τους έρωτες στο Χόλιγουντ.

Εκτός αν έχεις κάνει ισχυρό προγαμιαίο συμβόλαιο: Ούτε φράγκο δεν πήρε ο (άπιστος)

πρώην σύζυγος της Σάντρα Μπούλοκ από την τεράστια περιουσία της. Η οποία Μπούλοκ, παρεμπιπτόντως, θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον Τομ Χανκς στην ταινία «Εxtremely Loud and Ιncredibly Close». Ας ελπίσουμε ότι οι δύο πρωταγωνιστές δεν θα έρθουν extremely close (υπερβολικά κοντά) και στην προσωπική τους ζωή. Οχι τίποτε άλλο, η κυρία Χανκς είναι κατά το ήμισυ δική μας, Ελληνίδα.

Κύριε διευθυντά
Ολον τον χρόνο η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου μάς διαβεβαίωνε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα με τη λειτουργία των σχολείων. Οτι, παρά τις μειωμένες προσλήψεις, με τον έλεγχο των αποσπάσεων- μετακινήσεων των εκπαιδευτικών θα λυνόταν το πρόβλημα της ελλείψεως προσωπικού. Τώρα λέει ότι «τα κενά θα καλυφθούν με τις προσλήψεις αναπληρωτών». Για άλλη μία φορά οι αναπληρωτές καλούνται να σώσουν την κατάσταση. Αν παραδοσιακά «τα παιδία παίζει», εν προκειμένω μου φαίνεται ότι το κράτος παίζει με την Παιδεία. Δεν μπορώ βεβαίως να αγνοήσω τη συνδρομή, σε αυτό το παιχνίδι, των κακομαθημένων εκπαιδευτικών: που χρησιμοποιώντας αναρρωτικές- εκπαιδευτικές άδειες και παρόμοιες μεθόδους προκειμένου να λουφάρουν αναγκάζουν τους υπουργούς να καταφεύγουν σε… άλλα κόλπα.

Μετά τιμής

ΠΑΝΔΩΡΑ