Εκθεση με ενθαρρυντικές εκτιμήσεις

Η αποτελεσματικότητα των απεργιακών κινητοποιήσεων που είναι προγραμματισμένες για αυτόν τον μήνα θα δείξουν αν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τούτο επισημαίνει σε ανάλυσή της η Deutsche Βank, η οποία σε έκθεσή της με ημερομηνία 4.2.2010 υπογραμμίζει ότι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ σημαντική, διότι θα πρέπει να διατηρηθεί ο εποικοδομητικός τόνος που έχει υιοθετηθεί ως σήμερα, παρά τις απεργίες.

Εκθεση με  ενθαρρυντικές  εκτιμήσεις | tovima.gr

Η αποτελεσματικότητα των απεργιακών κινητοποιήσεων που είναι προγραμματισμένες για αυτόν τον μήνα θα δείξουν αν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τούτο επισημαίνει σε ανάλυσή της η Deutsche Βank, η οποία σε έκθεσή της με ημερομηνία 4.2.2010 υπογραμμίζει ότι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πολύ σημαντική, διότι θα πρέπει να διατηρηθεί ο εποικοδομητικός τόνος που έχει υιοθετηθεί ως σήμερα, παρά τις απεργίες. Από τεχνικής πλευράς, ο οίκος σημειώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την επιβολή κυρώσεων βάσει των κανόνων της συνθήκης για τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος. Ωστόσο δεν θεωρεί ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι πιθανή, λόγω της θετικής αντίδρασης της ΕΚΤ στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο οίκος σημειώνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις που αφορούν την ελληνική οικονομία, εξηγώντας ότι έχει αρχίσει να φθίνει ο δείκτης τιμών παραγωγού στη χώρα μας.

Παρά τις παραπάνω ενθαρρυντικές εκτιμήσεις, χθες κυκλοφόρησε και ένα ενημερωτικό σημείωμα για το συνάλλαγμα που έφερε τον λογότυπο της Deutsche Βank και το οποίο μιλούσε για «ελληνικό θαύμα» στην περίπτωση που η κυβέρνηση κατάφερνε να μειώσει τα ελλείμματά της. Μάλιστα οι συγγραφείς του απορούν για το πώς μπορεί η Επιτροπή να είναι τόσο αφελής και να δέχεται το ΠΣΑ που κατατέθηκε από την Ελλάδα. Καταλήγοντας, τίθεται το ερώτημα «ποιον αφέντη θα επιλέξει να υπηρετήσει η Ελλάδα» για τη διάσωσή της, το ΔΝΤ ή κάποιον άλλον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk