Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Για ρουσφετολογικές προσλήψεις και διορισμούς της τελευταίας στιγμής «παιδιών συμβούλων και παρασυμβούλων» κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του υπουργείου Γεωργίας (καλά διαβάσατε, η Ομοσπονδία εξακολουθεί να είναι του υπουργείου Γεωργίας…). Εν πάση περιπτώσει, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι έγιναν 937 προσλήψεις με συμβάσεις έργου χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ και προσλήψεις εργασίας αορίστου χρόνου στην ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ μέσω προκήρυξης που διήρκεσε δύο εργάσιμες ημέρες (από 6 ως 10 Αυγούστου με ενδιάμεσο Σαββατοκύριακο).

Ρουσφέτια
Για ρουσφετολογικές προσλήψεις και διορισμούς της τελευταίας στιγμής «παιδιών συμβούλων και παρασυμβούλων» κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του υπουργείου Γεωργίας (καλά διαβάσατε, η Ομοσπονδία εξακολουθεί να είναι του υπουργείου Γεωργίας…). Εν πάση περιπτώσει, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι έγιναν 937 προσλήψεις με συμβάσεις έργου χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ και προσλήψεις εργασίας αορίστου χρόνου στην ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ μέσω προκήρυξης που διήρκεσε δύο εργάσιμες ημέρες (από 6 ως 10 Αυγούστου με ενδιάμεσο Σαββατοκύριακο). Κύριε υπουργέ, τι λέτε;

Συμβουλές
Για πρώτη φορά από τη στήλη αυτή θα δώσουμε μία συμβουλή. Εν όψει εκλογών μη δίνετε σημασία στις όποιες υπογραφές της τελευταίας στιγμής, όπως είναι «παροχές», προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων, αποζημιώσεις, που γίνονται τώρα. Απέχουμε μόνον 11 εργάσιμες ημέρες από τις εκλογές και, όπως είναι φυσικό, όλα τα ανωτέρωτα οποία με κανέναν τρόπο δεν έπρεπε να γίνουν- γίνονται. Είναι λοιπόν απολύτως φυσικό να εξεταστούν όλες οι υπογραφές της τελευταίας στιγμής… Της νύχτας τα καμώματα…
Εμειναν στη μέση όλοι οι βιαστικοί σχεδιασμοί του υπουργείου Ανάπτυξης: κουφώματα για τα σπίτια, απόσυρση ψυγείων, νέα πακέτα του ΤΕΜΠΜΕ για τους μικρομεσαίους, επιδοτήσεις από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις, επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων στα αιολικά πάρκα, και φυσικά οι πολυθρύλητες αλλαγές στην αγορά καυσίμων.

Καλά τα έλεγε τόσο καιρό ο υπεύθυνος Ανάπτυξης του ΠαΣοΚ και υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης (σκίτσο) και τα επανέλαβε και χθες: ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα.

Λογικό είναι άλλωστε πως ό,τι ετοιμάζει κανείς με βιασύνη και προχειρότητα για να προλάβει τις εκλογές θα τα δει να γκρεμίζονται. Χρειάζεται συνεπώς σοβαρότητα και προγραμματισμός κυρίως σε εποχή οικονομικής κρίσης όπως σήμερα.

Κάτι κινείται
Η αγορά- τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της- φαίνεται να κινείται τον Σεπτέμβριο. Χαμογελούν, έστω και συγκρατημένα- πώς μπορεί να γίνει διαφορετικά-, αρκετοί έμποροι. Οπως έλεγε μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Δ. Αρμενάκης , πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ορισμένες κατηγορίες καταστημάτων «κινήθηκαν»- «λίγο τα σχολικά, λίγο η αλλαγή του καιρού, ο Σεπτέμβριος δεν φαίνεται να πηγαίνει τόσο άσχημα». Παρόμοιες εκτιμήσεις κάνουν και πηγές από τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

* * *
Βέβαια ο Σεπτέμβριος στην εξέλιξη των πωλήσεων έχει προεξοφληθεί από τον εμπορικό κόσμο- λίγο-πολύ γνωρίζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Τα δύσκολα έρχονται αργότερα και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο τελευταίο δίμηνο και κυρίως στον Δεκέμβριο- πέρυσι ήταν καταστρεπτικός έτσι κι αλλιώς. Θα φανεί…

Κλείνουν θέσεις
Εντονη είναι η φημολογία ότι εφόσον επικρατήσει το ΠαΣοΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα μεταφερθεί στο υπουργείο Υγείας το χαρτοφυλάκιο των κοινωνικών ασφαλίσεων.

Καθώς ο μέχρι πρότινος Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ κ. Δ. Ρέππας είναι οδοντίατρος αλλά και γνώστης του Ασφαλιστικού, θεωρείται ότι θα κληθεί για άλλη μία φορά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά σε περίπτωση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, κάτι που ζητούν επιτακτικά οι Βρυξέλλες.

* * *
Την περίοδο αυτή ο κ. Ρέππας περιοδεύει στην Αρκαδία. Σήμερα και αύριο θα μιλήσει στη Μεγαλόπολη και στην Τρίπολη, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου διοργανώνει συγκέντρωση ετεροδημοτών Αρκάδων στην Αθήνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk