Διακόσιοι βουλευτές μίλησαν στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ένας όμως συζητήθηκε περισσότερο: Εκείνος που δεν μίλησε καθόλου!

Δεν επρόκειτο για έναν οποιονδήποτε βουλευτή, αλλά για έναν ειδικό. Κάποιον ο οποίος και τις σπουδές διαθέτει και υπουργός Οικονομικών διετέλεσε, αλλά και χρόνο- ατελείωτο χρόνο- είχε στη διάθεσή του για να μελετήσει τη διεθνή και την ελληνική οικονομία, ώστε να γνωρίζει τώρα τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοσθούν για την ανάκαμψη. Και όχι μόνον αυτά· διαθέτει επίσης σθένος πολιτικό, καθώς και υπολογίσιμη προσωπική γοητεία, πλεονεκτήματα σημαντικά στη μάχη που θα δώσει για την εθνική οικονομία. Γιατί- ναι, κυρίες και κύριοι- αν δεν το μαντέψατε ήδη, ο πολιτικός αυτός δεν είναι άλλος από τον επόμενο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Αντώνης Σαμαράς!

Τίποτε από τα παραπάνω δεν εννοώ. Δεν θα τα έγραφα αν δεν έπιανε κάπου το αφτί μου ότι ο συμπαθής βουλευτής Μεσσηνίας προσπαθούσε να περάσει σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα το παραπολιτικό ότι δεν μίλησε στον προϋπολογισμό, διότι δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους του, αφού υποτίθεται ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του κ. Γ.Αλογοσκούφη . Αυτά άκουσα, σκέφθηκα ότι είναι Χριστούγεννα και είπα να κάνω την καλή πράξη της χρονιάς…

Διαψεύδεται, εν τέλει, ότι δεν μίλησε στη συζήτηση του προϋπολογισμού ούτε ο τέως υπουργός Επικρατείας κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Δηλαδή, για να είμαι απολύτως ακριβής, δεν μίλησε επί του προϋπολογισμού, αλλά μίλησε γενικώς. Ενας γνωστός μου βουλευτής, επί παραδείγματι, τον συνάντησε να κάθεται μόνος στην αίθουσα. Του είπε «γεια σου,Θόδωρε» και εκείνος του απάντησε «γεια σου»…

Χειμέρια τα πράγματα για τον κ. Ρουσόπουλο, γενικώς.

Διότι, αν επαληθευθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο ως επικρατέστερο υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο στο νέο κυβερνητικό σχήμα, το χτύπημα θα είναι δεινό για τον μέχρι πρότινος πανίσχυρο άνδρα της κυβέρνησης.

Εχει όμως τα εφόδια- τα πνευματικά εφόδιαγια να το αντιμετωπίσει, καθώς και τους κατάλληλους ανθρώπους να προστρέξει. Θα χρειασθεί τον πνευματικό του πατέρα, ηγούμενο Εφραίμ

Θα χρειασθεί όμως τον Εφραίμ και ο κ. Σπηλιωτόπουλος, που αν βρεθεί στη θέση του εκπεσόντος πρίγκιπος θα είναι φυσικό να νιώσει την απόλαυση της εκδίκησης, αφού θα αντικαθιστά τον αντικαταστάτη του.

Και η απελπισία (του κ. Ρουσόπουλου) και η υπερηφάνεια (του κ. Σπηλιωτόπουλου) είναι θανάσιμα αμαρτήματα…

Ας μείνουμε στον ευλαβή κόσμο της Δεξιάς, διότι σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Ευγενίας και των συν αυτή συμμαρτυρησάντων. Στους τελευταίους περιλαμβάνεται ο πατέρας της, καθώς και δύο ευνούχοι που η Αγία τούς είχε για παρέα, αλλά και η Αγία Βασίλλα (με δύο λάμδα).

Η εορτάζουσα Βασίλλα στα αγγλικά μεταγράφεται Wasilla (Γουασίλλα). Αυτό είναι το όνομα του χωριού στην Αλάσκα, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και μεγαλούργησε η Σάρα Πέιλιν (the bitch from Ηeaven) και προέρχεται από κάποιον φύλαρχο των αυτοχθόνων. Λυπάμαι που δεν έχω το τηλέφωνο της κυρίας Πέιλιν για να την ενημερώσω προσωπικώς. Θα παρίστανα στο τηλέφωνο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, θα με πίστευε, θα τα λέγαμε για κανένα τέταρτο και αύριο θα είχα να σας μεταφέρω ένα σωρό ευτράπελα…

Ο αναγνώστης κ. Κώστας Λ. Χρήστου, αφού διευκρινίζει ότι δεν είναι προληπτικός, επισημαίνει μια σειρά αξιόλογων συμπτώσεων στα πρόσφατα γεγονότα:

« Στις 6 Δεκεμβρίου δολοφονείται ο άτυχος μαθητής Αλέξης,που δεν φορούσε αλεξίσφαιρο.Την ίδια ημέρα πεθαίνει ο Πατριάρχης πασών των Ρωσιών Αλέξιος.Από την επόμενη ημέρα πρωτοστατεί στην πολιτική σκηνή ο Αλέκος (Αλέξανδρος) Αλαβάνος.

Μπαίνει στην αντιπαράθεση μαζί του η Αλέκα Παπαρήγα.Κατηγορείται ότι υποκινεί τα επεισόδια ο ΣΥΝ του Αλέξη Τσίπρα.Αναλαμβάνει την υπεράσπιση του αστυνομικού ο Αλέξης Κούγιας.Πολιορκείται σχεδόν καθημερινά η Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, που βρίσκεται στη λεωφόρο Αλεξάνδρας».

(Παρεμπιπτόντως, την ίδια περίοδο στην οποία εκτυλίσσονται τα γεγονότα που επισημαίνει ο επιστολογράφος, εγώ γνώρισα μια Αλεξάνδρα. Ελπίζω να μη μου βγει σε κακό…)

Η Θεσσαλονίκη θα κάνει Χριστούγεννα χωρίς τη βασική ατραξιόν της πόλης. Ο νομάρχης θα λείπει. Διότι, όπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχία, το 20ό Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, ο Σύλλογος Γεωργιανών «Η Γεωργία» (καθόλου πρωτότυπο…), ο Σύλλογος Χίων «Η Αγία Μαρκέλλα», η χορωδία «Γιάννης Τριάντης», η μπάντα της Αστυνομίας, η Χορωδία Καυκασίων Καλαμαριάς και η Φιλαρμονική του Δήμου Λαχανά κτλ. θα ψάλουν τα κάλαντα στον αναπληρωτή του νομάρχη, που είναι και αδελφός του. Ως γνωστόν, τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή…

Κύριε διευθυντά

Και άλλο θλιβερό επεισόδιο από τη Θεσσαλονίκη.Επίθεση με γιαούρτι δέχθηκε ο εικονιζόμενος βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου.Ο χούλιγκαν που εκτόξευσε τον κεσέ δεν είχε την πρόθεση να χτυπήσει τον βουλευτή- έναν πολιτευόμενο με ευπρεπή και ουδόλως προκλητική παρουσία.Στόχος του ήταν ένας παράγοντας του Ηρακλή.Ο βουλευτής απλώς βρέθηκε στη μέση.Αργότερα έκανε και δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες,χαμογελαστός.Τον καμάρωσα και σκέφθηκα: «Να ένας βουλευτής πρόθυμος να υπηρετήσει τον λαό του με όλους τους τρόπους…».

Με τους θερμούς χαιρετισμούς μου

ΠΑΝΔΩΡΑ