Ο Τσάρλι Τσάπλιν κυκλοφορούσε με κάτι μούτρα να, και βασάνιζε τους δικούς του. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας δεν ήταν μια ζωή ο «γλεντζές» που ξέραμε. Ο Αριστοφάνης υπέφερε από κατάθλιψη σύμφωνα με μη βρετανούς επιστήμονες, και ο Λάκης θέλει πάντα να σώσει την ανθρωπότητα. Με δυο λόγια οι εξπέρ του γέλιου και της κωμωδίας είναι στην καθημερινή τους ζωή σοβαροφανείς ως σοβαροί. Εξ ου και δεν απορείς που low profile και λιγομίλητοι άνθρωποι αποδεικνύεται ότι συχνά έχουν εκρηκτικό χιούμορ και βγάζουν συγκλονιστικά σύντομα ανέκδοτα. Ιδού τα πιο τελευταίας εσοδείας:


– «Πόθεν έσχες» πολιτικών: Και η κουτσή Μαρί ξέρει πως αν θες να κρύψεις τα λεφτά σου δεν θα φοβηθείς το «πόθεν έσχες». Μια στρατιά δικηγόρων είναι ικανοί να κάνουν και τον πιο μεγαλολαμόγιο πολιτικό να δείχνει τίμιος μπατίρης. Ασε που το ανέκδοτο να «ελεγχθούν» όλα τα έτσι κι αλλιώς ασόβαρα «πόθεν έσχες», και μάλιστα απ’ το ’74 και μετά όπως είπε ο Καραμανλής, έχει πιο πλάκα κι απ’ το άλλο με τον Κοκό (ανέκδοτο από μόνος του μια ζωή). Το μόνο καλό της ιστορίας είναι ότι θα αναγκασθούν οι πολιτικοί να λαδώνουν κάναν ελεγκτή να δουν τι εστί βερίκοκο.


– Καπετάν Πασχαλίδης: Σκέψου και να μην ήμασταν αρχαιότατος ναυτικός λαός ποιον θα ‘βαζε στο Εμπορικής Ναυτιλίας. Με τον Πασχαλίδη υπουργό, όλα τα πλεούμενα, από βάρκες μέχρι υπερωκεάνια, καλό είναι να βγουν προληπτικά στα καρνάγια, στα ναυπηγεία, στους ντόκους και να παραμείνουν στην ξηρά μέχρι νεωτέρας. (Και τα ψάρια.)


– Ηθος και ύφος στη ΝΔ: Ατεγκτος δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής σε θέματα ύφους και ήθους των βουλευτών του. Απορία: Αραγε μπορούν τουλάχιστον να ‘χουν κι αυτοί κατασκευαστική εταιρεία και να ‘ναι επίσημα πολιτικοί αρχηγοί-εργολάβοι;


Απάντηση: E, απ’ τη στιγμή που ένα κόμμα, παρ’ ότι αποδείχθηκε δημόσια ότι πήρε αδήλωτο χρήμα από μεγαλοεπιχειρηματίες μέσω offshore, «δικαιώθηκε» δικαστικά και πολιτικά (με την αποπομπή Λαλιώτη…) μπορεί να λέει όσα ανέκδοτα θέλει!


– Κίμων, ο Εκσυγχρονιστής: Τζάμπα φάγαμε τόσα χρόνια για να καταλάβουμε ότι το καμάρι του εκσυγχρονισμού, η μεγάλη ανανεωτική ελπίδα του νέου ΠαΣοΚ είναι ο Κίμωνας! Τρόμος και φόβος στην αγορά μετά την προειδοποίησή του ότι με Κίμωνα η αισχροκέρδεια θα παταχθεί όπως η κατσαριδούλα, η μικρή Τερέζα. A, του «δικού μου», που πουλάει δέκα ευρώ την πατατοσαλάτα στο παραθεριστικό, του πήγε η καρδιά του στην Κούλουρη.


– Μίλερ ο «Σατανάς»: Συμφωνώ με όλα με τον Λαλιώτη για τον παρασκηνιακό ρόλο του πρέσβη. Μήπως δεν είναι αλήθεια άλλωστε ότι εξαιτίας της απροσχημάτιστης επέμβασης στο Ιράκ, των βασανιστηρίων στο Γκουαντανάμο και της αντίθεσής του στην περιβαλλοντική συνθήκη του Κιότο, αγχώθηκα για το μέλλον των παιδιών μας, το ‘ριξα στο φαΐ και έσπασα επιτέλους τη ζυγαριά; Και τον Μπένο αυτός τον έφαγε για να βάλει τον Μπίστη που τους ψιλοαβαντάριζε στη Γιουγκοσλαβία.


– Υπαστυνόμος Φλωρίδης (Διατάξτε!): Αυθόρμητη αντίδραση μετά την τοποθέτησή του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι μόλις βλέπεις Αλβανό να του δίνεις το πορτοφόλι σου, τα κλειδιά του αυτοκίνητου σου και το κλειδί της γκαρσονιέρας για να προλάβεις τα χειρότερα. Ελάχιστοι δυστυχώς θα καταλάβουν το απώτερο σχέδιο: Θα γελάσουν, θα ξεκαρδιστούν οι κακοποιοί, θα ιδρώσουν, θα κρυώσουν, θα πάνε νοσοκομείο κι εκεί μες στον πυρετό, θα ομολογήσουν άθελά τους όπως ο Σάββας. Αμ πώς;


– Οχι XA για δημόσια πρόσωπα: Μόνο; Να τους απαγορευθεί και να γράφουν βιβλία, αν αληθεύει ότι ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, ο Νίκος Θέμελης, έχει κάνει ρεκόρ πωλήσεων με τα τρία (εξαιρετικά ) βιβλία του. Ναι… 250.000 αντίτυπα! Δύο χιλιαρικάκια να το βάλεις το καθένα έχει βγάλει μισό δισ… το κουλτουρο-«λαμόγιο» που θα ‘λεγε ο Κουρής. Κορόιδο Νεονάκη, άσε τις εγγραφές και πιάσε τις συγγραφές.


– Το υπουργείο Γεωργίας: Ρεσιτάλ black comedy απ’ τον Σημίτη να προτείνει το Γεωργίας στον Λαλιώτη. Και μετά μου λέτε ότι δεν έχει χιούμορ αυτός ο Πρωθυπουργός! Αντε και στο Αποδήμου Ελληνισμού.


– Κι ένα τελευταίο σύντομο, παλιό Πασοκικό που όσο πάει γίνεται και καλύτερο, ειδικά από στόμα εκσυγχρονιστών: «Σύντροφοι – συντρόφισσες». Ασε το άλλο, το τέλειο, του μέλλοντός μας: Κυβέρνηση ΝΔ.