Ο ταλαντούχος bartender Παναγιώτης Φράγκος, από το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Hytra restaurant & bar, δημιουργεί για το ΒΗΜΑΜΕΝ 4 signature συνταγές.
Φωτογραφίες: ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΡΟΣ, STUDIO ΔΟΛ 1. Molecular (for ladies) Υλικά • 50 ml βότκα Belvedere • 20 ml λάιμ • 15 ml cherry • 15 ml γάλα καρύδας • 1 tonka bean (για επιπλέον άρωμα) • κεράσια Μέθοδος Ομογενοποιούμε το μείγμα σε ένα σέικερ, στη συνέχεια το βάζουμε σε σιφόν μαζί με 2 κάψουλες κρέμας […]
Σε όλες τις εποχές, όσο πίσω και να πάμε, οι κανόνες για τους τρόπους και τη συμπεριφορά στο φαγητό δεν αλλάζουν αισθητά - θα λέγαμε ότι παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ίδιοι και σήμερα.
Ποια είναι η διαφορά του οίνου από το κρασί; Αν ο οίνος είναι το προϊόν της ζύμωσης των σταφυλιών, ο κεκραμένος οίνος (σε απλά ελληνικά, το κρασί) είναι η ανάμειξή του με νερό.
ΔΙΑΥΓΕΣ ΑΛΛΑ με έντονη προσωπικότητα, ελαφρώς άγευστο αλλά έντονα αρωματικό, το τζιν είναι από τα πιο ξεχωριστά αποστάγματα που ο άνθρωπος δημιούργησε. Αγαπημένο των Λόρδου Βύρωνα, Γουίνστον Τσόρτσιλ, Τενεσί Γουίλιαμς, Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ αλλά και των Rolling Stones, σήμα κατατεθέν του λονδρέζικου τρόπου ζωής και ιδανική βάση των πιο διάσημων cocktails στον κόσμο – όπως […]
1.Cuban Milk Punch 65 ml ρούμι 30 ml γάλα αμυγδάλου 10 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι 1 σταγόνα λικέρ πικρής σοκολάτας Mozart Για γαρνιτούρα 5 τεμ. coco pops, lime Μέθοδος: Βάζετε σε σέικερ ρούμι, γάλα αμυγδάλου, χυμό πορτοκάλι και σοκολάτα. Ανακινείτε δυνατά και διπλοσουρώνετε σε ποτήρι που προηγουμένως έχετε τοποθετήσει τριμμένο πάγο. Γαρνίρετε με coco pops […]