Γιάννης Γαβαλάς
- Τυρολουκουμάδες πάνω σε μαρμελάδα ντομάτας Η γλύκα της γραβιέρας Νάξου και η πικάντικη γεύση του Νιώτικου κεφαλοτυριού συνδυάζονται αρμονικά με...
- Μαραθοτηγανίτες με σέσκουλα ή σπανάκι Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τηγανίζουμε σε λίγο λάδι και έχουμε ένα πεντανόστιμο...
- Μα(τ)ς ή Γαλατερό Μαλακτική, χορταστική και νόστιμή γαλατόσουπα από την Ανδρο.
- Γιαπράκια Φαγητό νόστιμο, χαμηλό σε θερμίδες, που αξιοποιεί τα προϊόντα εποχής.
- Κόκορας κοκκινιστός Μια συνταγή από τη Μήλο – ιδανικά χρησιμοποιούμε, αν βρούμε, μηλέικο πελτέ (είναι...
- Χοιρινό με χόντρο Ενα κλασσικό παραδοσιακό Κυκλαδίτικο γιορτινό πιάτο.
- Κυκλαδίτικη τυροκουλούρα Μια τηγανητή τυρόπιτα με τις μοναδικές γεύσεις των Κυκλαδίτικων τυριών και πρωτότυπο σχήμα
- Η παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου Στο εστιατόριο Bakaló, ο Γιάννης Γαβαλάς μάς δείχνει πώς γίνεται το πιο εμβληματικό φαγητό του...
- Σφουγγάτα σε μαρμελάδα λεμόνι Από τον Κυκλαδίτη Γιάννη Γαβαλά μια συνταγή και μια ιστορία.
- Χορτοπιτάκια με προβάτσες Προβάτσες είναι ένα χορταρικό που βρίσκουμε στις Κυκλάδες. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε σέσκουλα, αντίδια ή σπανάκι.
- Καραβόλοι (σαλιγκάρια στιφάδο) Προετοιμασία: 15′ Μαγείρεμα: 15′ Υλικά (για 4 μερίδες) 1 κιλό σαλιγκάρια 1 κουτ. σούπας κόκκινο...
- Ανεβατές τηγανίτες των Θεοφανίων από την Ηρακλειά Προετοιμασία 30΄ Αναμονή περίπου 1 ώρα Τηγάνισμα περίπου 30΄ Κόστος 5 € Υλικά (για...
ΒΗΜΑτοδότης

- Πώς και γιατί αποφασίστηκε το άνοιγμα των σχολείων Η απόφαση για τα σχολεία ήταν ομόφωνη και η επιτροπή των ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» να ανοίξουν την...
BHMAτοδοτης |
Σίβυλλα
- Ενα Chateau Lafite στην… ψηλότερη βουνοκορφή Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής ρούφηξε μια γουλιά από το κρασί του. Το Chateau Lafite-Rothschild, το οποίο είχε...
ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΙΒΥΛΛΑ |