Γιάννης Γαβαλάς
- ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Χοιρινό με χόντρο (πλιγούρι – σπασμένο στάρι) Τις γιορτές στην Ηρακλειά όπως και στην Αμοργό, συνήθιζαν να τρώνε τον κοφτό (αποφλοιωμένο, μουλιασμένο...
- ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ Τυρολουκουμάδες Τα κυκλαδίτικα τυριά γίνονται «κεφτέδες» και σερβίρονται πάνω σε μαρμελάδα ντομάτας.
- ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου Το θρυλικό έδεσμα του κυκλαδίτικου νησιού φτιαγμένο με κρεμμύδια, τυροβολιά ή ξινομυζήθρα και μεγάλη τέχνη...
- ΓΛΥΚΟ Σφουγγάτα Υπέροχες τυροκροκέτες σερβιρισμένες πάνω σε μαρμελάδα λεμόνι. Μια συνταγή από την Κύθνο (Θερμιά).
- Γλυκιά πασχαλινή τυρόπιτα Σύρου Με ένα απλό ανακάτεμα είναι έτοιμη για ψήσιμο αυτή η παραδοσιακή πασχαλινή τυρόπιτα των Καθολικών.
- Καραβόλοι (σαλιγκάρια) στιφάδο Στις Κυκλάδες τα ανοιχτόχρωμα ψιλά σαλιγκάρια λέγονται χουχουλιοί, λιανοί, ζευγαδάκια ενώ τα μεγάλα σκουρόχρωμα καράβολοι,...
- Ανεβατές τηγανίτες Παραδοσιακό γλυκό από την Ηρακλειά.
- Τυρολουκουμάδες πάνω σε μαρμελάδα ντομάτας Η γλύκα της γραβιέρας Νάξου και η πικάντικη γεύση του Νιώτικου κεφαλοτυριού συνδυάζονται αρμονικά με...
- Μαραθοτηγανίτες με σέσκουλα ή σπανάκι Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τηγανίζουμε σε λίγο λάδι και έχουμε ένα πεντανόστιμο...
- Μα(τ)ς ή Γαλατερό Μαλακτική, χορταστική και νόστιμή γαλατόσουπα από την Ανδρο.
- Γιαπράκια Φαγητό νόστιμο, χαμηλό σε θερμίδες, που αξιοποιεί τα προϊόντα εποχής.
- Κόκορας κοκκινιστός Μια συνταγή από τη Μήλο – ιδανικά χρησιμοποιούμε, αν βρούμε, μηλέικο πελτέ (είναι...
- Χοιρινό με χόντρο Ενα κλασσικό παραδοσιακό Κυκλαδίτικο γιορτινό πιάτο.
- Κυκλαδίτικη τυροκουλούρα Μια τηγανητή τυρόπιτα με τις μοναδικές γεύσεις των Κυκλαδίτικων τυριών και πρωτότυπο σχήμα
- Η παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου Στο εστιατόριο Bakaló, ο Γιάννης Γαβαλάς μάς δείχνει πώς γίνεται το πιο εμβληματικό φαγητό του...
- Σφουγγάτα σε μαρμελάδα λεμόνι Από τον Κυκλαδίτη Γιάννη Γαβαλά μια συνταγή και μια ιστορία.
- Χορτοπιτάκια με προβάτσες Προβάτσες είναι ένα χορταρικό που βρίσκουμε στις Κυκλάδες. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε σέσκουλα, αντίδια ή σπανάκι.
- Καραβόλοι (σαλιγκάρια στιφάδο) Προετοιμασία: 15′ Μαγείρεμα: 15′ Υλικά (για 4 μερίδες) 1 κιλό σαλιγκάρια 1 κουτ. σούπας κόκκινο...
- Ανεβατές τηγανίτες των Θεοφανίων από την Ηρακλειά Προετοιμασία 30΄ Αναμονή περίπου 1 ώρα Τηγάνισμα περίπου 30΄ Κόστος 5 € Υλικά (για...
Σίβυλλα
- Η Ούρσουλα και… η άλλη! Ούρσουλα! Ούρσουλα! Η φωνή μου έμοιαζε να «χάνεται» ανάμεσα σε πανύψηλες βουνοκορφές, θηριώδη τζιπ, γαβγίσματα υπέροχων, σπάνιας ράτσας σκύλων...
ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΙΒΥΛΛΑ |