Γλυκιά πασχαλινή τυρόπιτα Σύρου

Με ένα απλό ανακάτεμα είναι έτοιμη για ψήσιμο αυτή η παραδοσιακή πασχαλινή τυρόπιτα των Καθολικών.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10’  Ψήσιμο 40’-45’

ΥΛΙΚΑ  (για 8-10 μερίδες)

1 κιλό νωπή μυζήθρα

8-10 αβγά

800 γρ. ζάχαρη

Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

1 κ.γ. κανέλα + λίγη ακόμη για πασπάλισμα

80-100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Λίγη μαστίχα (προαιρετικά)

Σουσάμι για πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°-200°C. Βουτυρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Θρυμματίζουμε τη μυζήθρα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk