Προετοιμασία 45΄, Αναμονή 10΄ – 15΄, Μαγείρεμα περίπου 15΄

ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)

Για τη γέμιση

300 γρ. τυροβολιά Μυκόνου ή ξινομυζήθρα

250 γρ. γραβιέρα Νάξου

30 γρ. κοπανιστή Μυκόνου

100 γρ. κεφαλοτύρι Ιου

150 γρ. φέτα ή χλωρό τυρί

2 αβγά

300 γρ. ντοματίνια βελανίδια, ξεφλουδισμένα και ξεσποριασμένα

2 πρέζες ρίγανη ξερή

30 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες
τις χρήσεις

100 γρ. κορν φλάουρ

300 γρ. νερό

1 πρέζα ζάχαρη

20 γρ. ξίδι

50 γρ. ελαιόλαδο

2 πρέζες αλάτι

ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη διακόσμηση

μαύρο σουσάμι

ρίγανη φρέσκια

ντοματίνια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Γέμιση

Ρίχνουμε τα τυριά και τα αβγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα χέρια να γίνουν μια σφιχτή κρέμα. Εναλλακτικά, τα χτυπάμε στο μίξερ, στη χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό. Προσθέτουμε τα αρωματικά και την ψίχα από τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.

Ζύμη

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκεί, εκτός από το νερό και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό, σιγά-σιγά για να πάρει όσο χρειαστεί. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 – 15 λεπτά.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Για να μην κολλάει η ζύμη όταν την ανοίγουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας και τον πλάστη με κορν φλάουρ. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες μήκους 50 εκ. και πλάτους 15 εκ. Βάζουμε γέμιση στη φαρδιά άκρη της ζύμης και την τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε τις άκρες με νερό και τις ενώνουμε για να κολλήσουν. Ενώνουμε τις δυο άκρες ώστε να σχηματίσουμε μια κουλούρα.

Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί το λάδι, τηγανίζουμε σε αυτό τις κουλούρες, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τις ακουμπάμε πάνω σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. Τέλος, τις πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι και τις γαρνίρουμε  με μερικά ντοματίνια και κλαράκια φρέσκιας ρίγανης.

Αν δεν θέλουμε να ανοίξουμε φύλλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο χωριάτικο.