ΥΛΙΚΑ (για 6 πεϊνιρλί) Για τη ζύμη 15 γρ. νωπή μαγιά 1½ κ.σ. ζάχαρη άχνη 1 κιλό αλεύρι τύπου 00 και λίγο ακόμη για το ζύμωμα 1½ κ.σ. αλάτι 750 ml νερό, χλιαρό Για τη γέμιση 5 κ.σ. χυμό ντομάτας 180 γρ. αρσενικό Νάξου, τριμμένο 2 βουβαλίσια λουκάνικα, σε ροδέλες 6 αβγά αλάτι, πιπέρι 6 […]
Μην τσιγκουνευτείτε το πιπέρι, που πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένο, για να πάρουν τα τυροπιτάκια το άρωμά του και τη σπιρτάδα του
ΥΛΙΚΑ (για 15 κομμάτια) 1 φύλλο σφολιάτας 2 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 2 κ.σ. κέτσαπ λίγο μπούκοβο 1 κ.γ. μέλι 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης EKTEΛΕΣΗ Αφήνουμε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 2 μελιτζάνες φλάσκες 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη 1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη και λίγη επιπλέον για τη διακόσμηση 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο και λίγο επιπλέον για τη διακόσμηση 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξίδι αλάτι, πιπέρι 1 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) ½ εσκαρόλ (ποικιλία αντιδιού), σε μπουκετάκια 250 γρ. babyσπανάκι ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 4 κ.σ. μηλόξιδο 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τελείωμα αλάτι 12 λεπτές ροδέλεςτυρί προβολόνε 3 μεγάλα παντζάρια,βρασμένα καικομμένα σε λεπτές ροδέλες λίγες σταγόνες κρέμα μπαλσάμικου, για τοτελείωμα 100 γρ. καρύδια, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 8 φέτες προσούτο 250 γρ. baby ρόκα, τα φύλλα 2 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα στα 4 12 φράουλες, οι 6 κομμένες στη μέση 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα και καβουρντισμένα* 25 ml μηλόξιδο 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 120 ml ηλιέλαιο αλάτι 250 γρ. ροκφόρ, κομμένο σε τριγωνάκια EKTΕΛΕΣΗ Τυλίγουμε το προσούτο […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους 2 αγγούρια, σε ροδέλες 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες 2 πράσινες πιπεριές, σε μπαστουνάκια 250 γρ. κρίταμο τουρσί 12 ελιές Καλαμών 4 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη αλάτι 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη 4 κρίθινα καλαθάκια (σε επιλεγμένους φούρνους και καταστήματα με κρητικά προϊόντα) 200 γρ. βαρελίσια φέτα Καλαβρύτων, σε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 8 μανιτάρια πορτομπέλο μεσαίου μεγέθους, κομμένα στα 2 4 μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα στα 2 10 μικρά ασπρομανίταρα ½ πράσινη λόλα, κομμένη με το χέρι ½ κόκκινη λόλα, κομμένη με το χέρι ½ ραντίτσιο, χονδροκομμένο 5 φύλλα άισμπεργκ, χονδροκομμένα 2 ματσάκια baby ρόκα, τα φύλλα 2 μικρά αγγούρια, σε λεπτές ροδέλες 100 […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 250 γρ. μαγιονέζα 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια 100 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο 5 φέτες ζαμπόν, σε λωρίδες 5 αβγά, βραστά, σε κυβάκια 150 γρ. τυρί ένταμ, σε κυβάκια 5 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. ουίσκι 1 σικορέ, τα φύλλα λίγο σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο, για τη διακόσμηση EKTEΛΕΣΗ Σε ένα μπολ […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη βινεγκρέτ 10 φύλλα λουίζας 50 ml ξίδι 1 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας σας 150 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι Για τη σαλάτα ½ άισμπεργκ, χονδροκομμένο ½ κόκκινη λόλα, χονδροκομμένη ½ πράσινη λόλα, χονδροκομμένη 1 μικρό εσκαρόλ (ποικιλία αντιδιού), χονδροκομμένο 1 ματσάκι γλιστρίδα, χονδροκομμένη 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 μικρό […]
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 ποτήρι ντοματοπολτό με κρεμμύδι, κονσέρβα 1 ποτήρι ντομάτα κονκασέ ½ ποτήρι νερό 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 συσκευασία προμαγειρεμένα και κατεψυγμένα κεφτεδάκια ½ ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί 400 γρ. ταλιατέλες 100 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπαγώνουμε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 12 γαρίδες No 1, κατεψυγμένες, καθαρισμένες 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 πορτοκαλί πιπεριά, σε κυβάκια ½ σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 1/3 ποτηράκι του κρασιού ούζο 1 συσκευασία πιλάφι αραμπιάτα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά για 1-2 λεπτά, μέχρι να […]
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 120 ml χυμό ντομάτας 120 γρ. ντομάτα κονκασέ 1/3 φλ. νερό 1/3 κ.γ. ζάχαρη αλάτι, πιπέρι 1 πρέζα μπούκοβο ½ χωριάτικο λουκάνικο με πορτοκάλι, σε ροδέλες 130 γρ. καρότο, κατεψυγμένο, σε ροδέλες 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κονσέρβες φασόλια γίγαντες 4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο, τα φύλλα EKTEΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι, σε […]
Αν δεν έχετε θερμόμετρο μαγειρικής, θα περιμένετε μέχρι να δείτε να αχνίζει η επιφάνεια του λαδιού, προτού τηγανίσετε τα σνίτσελ
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 συσκευασία φρέσκα τορτελίνια με τυρί ½ φλ. αρακά, κατεψυγμένο 1 κ.γ. έ.π. ελαιόλαδο 4 φέτες ζαμπόν, σε κυβάκια 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 50 γρ. ένταμ, τριμμένο 150 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα τορτελίνια για 2-3 λεπτά […]
ΥΛΙΚΑ (για 8 κομμάτια) 4 μεγάλες φέτες ψωμιού με προζύμι, κομμένες στα 2 ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τηγάνισμα 8 φέτες μπέικον 8 ντοματίνια, κομμένα στα 2 4 αβγά 4 κ.γ. κρεμώδες τυρί, τύπου Ρhiladelphia ½ αβοκάντο, σε λεπτές φέτες 1 ματσάκι φύλλα baby ρόκας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. […]
YΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 1 φύλλο σφολιάτας 30 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 200 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο ½ ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες 4 κλωναράκια μάραθο, ψιλοκομμένο 4 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 λουκάνικο Δράμας, σε ροδέλες 2 αβγά 100 ml φρέσκο γάλα EKTEΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε το […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 30 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το σκεύος 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 300 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια 8 αβγά ½ ποτήρι φρέσκο γάλα αλάτι, πιπέρι 150 γρ. τσένταρ, σε κυβάκια 6 φέτες ζαμπόν, σε λεπτές λωρίδες 10 ασπρομανίταρα, ψιλοκομμένα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλή φόρμα του κέικ) 500 γρ. χονδρά μακαρόνια, για παστίτσιο αλάτι 200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο 200 γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 200 γρ. απάκι, κομμένο σε μικρά κυβάκια 150 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά μπόλικο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια 120 γρ. […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ.) Για τη ζύμη 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο και λίγο επιπλέον για τον πάγκο 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ., σε κομμάτια και λίγο επιπλέον για το σκεύος 1 αβγό 1 πρέζα αλάτι Για τη γέμιση 20 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες […]