ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

30 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το σκεύος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

300 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια

8 αβγά

½ ποτήρι φρέσκο γάλα

αλάτι, πιπέρι

150 γρ. τσένταρ, σε κυβάκια

6 φέτες ζαμπόν, σε λεπτές λωρίδες

10 ασπρομανίταρα, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια ενός σύρματος, χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το τυρί, τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, το ζαμπόν και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και το τοποθετούμε στον φούρνο για 3 λεπτά. Βγάζουμε το ταψάκι, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών, σκορπίζουμε το μπρόκολο και ψήνουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.