Παντζαροσαλάτα με σπανάκι και προβολόνε

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

½ εσκαρόλ (ποικιλία αντιδιού), σε μπουκετάκια

250 γρ. babyσπανάκι

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

4 κ.σ. μηλόξιδο

100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τελείωμα

αλάτι

12 λεπτές ροδέλεςτυρί προβολόνε

3 μεγάλα παντζάρια,βρασμένα καικομμένα σε λεπτές ροδέλες

λίγες σταγόνες κρέμα μπαλσάμικου, για τοτελείωμα

100 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα στο multi, για το τελείωμα

EKTΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το εσκαρόλ, το σπανάκι, τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ραντίζουμε με το μηλόξιδο και το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Τοποθετούμε κυκλικά, γύρω από τα σαλατικά, μία φέτα τυρί και μία φέτα παντζάρι εναλλάξ, μέχρι να κλείσει ο κύκλος. Στο κέντρο βάζουμε μία φέτα παντζάρι και από πάνω μία φέτα τυρί. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και κρέμα μπαλσάμικου και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk