YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

250 γρ. μαγιονέζα

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια

100 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο

5 φέτες ζαμπόν, σε λωρίδες

5 αβγά, βραστά, σε κυβάκια

150 γρ. τυρί ένταμ, σε κυβάκια

5 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ουίσκι

1 σικορέ, τα φύλλα

λίγο σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο, για τη διακόσμηση

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, την πιπεριά Φλωρίνης, το αγγουράκι τουρσί, το ζαμπόν, τα αβγά και το τυρί. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, περιχύνουμε με το ουίσκι και ανακατεύoυμε καλά. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Απλώνουμε τα φύλλα του σικορέ σε μια πιατέλα. Μοιράζουμε επάνω τη σαλάτα και διακοσμούμε με το σχοινόπρασο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.