ΥΛΙΚΑ (για 8 κομμάτια)

4 μεγάλες φέτες ψωμιού με προζύμι, κομμένες στα 2

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τηγάνισμα

8 φέτες μπέικον

8 ντοματίνια, κομμένα στα 2

4 αβγά

4 κ.γ. κρεμώδες τυρί, τύπου Ρhiladelphia

½ αβοκάντο, σε λεπτές φέτες

1 ματσάκι φύλλα baby ρόκας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε με το ελαιόλαδο ελαφρά τις φέτες του ψωμιού. Τις αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα και δίπλα τους βάζουμε τις φέτες του μπέικον και τα ντοματίνια. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα ψωμιά και να γίνουν τραγανές οι φέτες του μπέικον.

Σε ένα κατσαρολάκι με χονδρό πάτο ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αβγά τόσο ώστε ο κρόκος να είναι μεν μαλακός αλλά να μην «τρέχει». Με δύο κουτάλια κρατάμε το σχήμα τους στρογγυλό. Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αφού κρυώσει το ψωμί, αλείφουμε την κάθε φέτα με το τυρί. Στη συνέχεια μοιράζουμε επάνω στο ψωμί
το αβοκάντο, τη ρόκα, το μπέικον
και τα ντοματίνια.

Κόβουμε στη μέση τα αβγά και βάζουμε από ένα κομμάτι σε κάθε μπρουσκέτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.