ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

2 μελιτζάνες φλάσκες

1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη

1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη και λίγη επιπλέον για τη διακόσμηση

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο και λίγο επιπλέον για τη διακόσμηση

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι

αλάτι, πιπέρι

1 έτοιμο φύλλο για τάρτα, κατεψυγμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε είτε στο γκριλ είτε σε σχάρα στα κάρβουνα είτε επάνω σε εστία γκαζιού για να ψηθούν μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα τους. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού και ψιλοκόβουμε την ψίχα.

Σε ένα μπολ βάζουμε την ψίχα της μελιτζάνας μαζί με τις πιπεριές Φλωρίνης, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους διαμέτρου 10 εκ. και τους στρώνουμε σε ατομικά φορμάκια για ταρτάκια. Ψήνουμε στον φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε με τη μελιτζανοσαλάτα. Διακοσμούμε με λίγη φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης και 1 φυλλαράκι μαϊντανού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.