ΥΛΙΚΑ (για 1,5 λίτρο) 50 ml έ.π. ελαιόλαδο φλ. κόκαλα ψαριών (μεγάλου μεγέθους ή πετρόψαρα) 3 μέτρια κρεμμύδια 2 κλωνάρια σέλινου ή σέλερι 2 καρότα, χονδροκομμένα 2 πράσα, χονδροκομμένα 3-4 λευκά μανιτάρια, σε κομμάτια 5-6 κόκκοι μαύρου πιπεριού 10 κλωναράκια φρέσκου μάραθου, χωρίς τα φύλλα 3-4 κλωναράκια θυμαριού 2 δαφνόφυλλα 100 ml λευκό κρασί 2 […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα) 1 φλ. ζάχαρη 1 κ.γ. ξύσµα λάιµ (µοσχολέµονο) 1 κ.γ. ξύσµα πορτοκαλιού 1 ½ φλ. χυµός πορτοκαλιού {{{ moto }}} 3 κ.σ. χυµός λάιµ 1 ½ φλ. σαµπάνια της αρεσκείας σας 2-3 φύλλα δυόσµου, ψιλοκοµµένα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε µια κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, ρίχνουµε τη ζάχαρη, το ξύσµα του λάιµ και του […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα) Για τα µπλινί 1 φλ. φαρίνα 1 αβγό κ.σ. µαργαρίνη, λιωµένη 1/3φλ. γάλα 1/3φλ. στραγγιστό γιαούρτι ξύσµα από ½ λεµόνι ή µοσχολέµονο, ακέρωτο λίγο έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνι Για τη γαρνιτούρα 4 κ.σ. τυρί κρέµα, τύπου Philadelphia 1 κ.γ. χυµό λεµονιού ξύσµα από ½ λεµόνι, ακέρωτο ξύσµα από ½ λάιµ, […]
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτοµα) 1 γαλοπούλα 5 κιλών (ζητάµε από τον κρεοπώλη να καθαρίσει τα λίπη, τον λαιµό και τις φτερούγες και να κρατήσει χωριστά τα εντόσθια) αλάτι, πιπέρι ½ φλ. θυµαρίσιο µέλι 5-6 κλωνάρια φρέσκου θυµαριού Για τη γέµιση ½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες 600 γρ. µοσχαρίσιος κιµάς […]
ΥΛΙΚΑ(για 6 άτοµα) 100 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισµα (προαιρετικά) 200 γρ. κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 500 γρ. ρύζι αρµπόριο 200 γρ. λευκό ξηρό κρασί 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 400 γρ. µανιτάρια πορτσίνι, καθαρισµένα και κοµµένα στα 4 150 γρ. ζωµός κότας, ζεστός (σπιτικός ή ψυγείου) ½ λουβί βανίλιας 2 κ.σ. τυρί µασκαρπόνε 100 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 4 κοµµάτια λαδόκολλα σε µέγεθος τέτοιο που να µπορεί να τυλίξει 2 φορές την τσιπούρα 4 τσιπούρες (300 γρ. η καθεµία), καθαρισµένες 2 ρίζες φινόκιο, κοµµένες σε λεπτές φέτες 8 µικρά φρέσκα κρεµµυδάκια 8 κλωνάρια θυµαριού 4 λεπτές φέτες λεµονιού, ακέρωτου αλάτι και πιπέρι 250 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. σχινόπρασο, […]