ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 γρ. σφυρίδα, το λευκό κρέας μόνο, περασμένο από την οικιακή μηχανή του κιμά ή το multi 200 γρ. λαβράκι, το λευκό κρέας μόνο, περασμένο από την οικιακή μηχανή του κιμά ή το multi 100 γρ. γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες* και περασμένες από την οικιακή μηχανή του κιμά ή το multi […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 φλ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο 500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κ.γ. ντοματοπελτέ 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες {{{ moto }}} 2 κόκκους μπαχαριού 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κλαδάκι ρίγανη 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης αλάτι, πιπέρι 2 φύλλα δάφνης 4 σκορπίνες, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 κιλό μοσχαρίσια μάγουλα 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες αλάτι, πιπέρι 2 κόκκους μπαχαριού 2 φύλλα δάφνης 1 κλαδάκι δενδρολίβανο 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 1½ λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλου 4 ώριμες ντομάτες, σε μικρούς κύβους {{{ moto […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 40 γρ. βούτυρο αγελάδος 40 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 460 γρ. σιουφιχτά 500 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 12 σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στα 3 αλάτι, πιπέρι 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 80 γρ. κατίκι Δομοκού 60 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη EKTEΛΕΣΗ Σε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο ½ κ.γ. σιρόπι σφενδάμνου 1 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες αλάτι 450 γρ. φαρφάλες 4 κ.γ. αμύγδαλα φιλέ 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 200 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια 120 γρ. λιαστή ντομάτα, σε λωρίδες 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 1 κ.σ. […]
Τα λιγκουίνι είναι λεπτά, πεπλατυσμένα ζυμαρικά που συνδυάζονται συνήθως με σάλτσες ψαριών και θαλασσινών και ο χρόνος βρασμού τους είναι 9-10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 450 γρ. σπαγκέτι ολικής άλεσης 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 30 γρ. πράσο, σε ροδέλες 40 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη 150 γρ. φρέσκο τόνο, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση αλάτι, πιπέρι 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 40 γρ. ρόκα, τα φύλλα 80 γρ. πεκορίνο, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 ml λευκό ξηρό κρασί 3-4 ίνες κρόκου Κοζάνης 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 280 γρ. ρύζι για ριζότο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι EKTEΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε στο κρασί τις […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 500 γρ. ασπρομανίταρα ή πορτομπέλο, σε φέτες 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, με τον χυμό τους, χονδροκομμένα {{{ moto }}} 1 ξυλάκι κανέλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. ζάχαρη 500 ml ζωμό λαχανικών, […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γλυκιά πάπρικα) 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 3 κ.σ. μπράντι 1 φύλλο δάφνης αλάτι, πιπέρι 7-8 ασπρομανίταρα, σε φέτες 4 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) ½ φλ. καρύδια πεκάν 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 1 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και λίγο από το ξύσμα του 8 ασπρομανίταρα, σε λεπτές φέτες 1 ραπανάκι, σε λεπτές φέτες ½ ξινόμηλο, σε λεπτές φέτες 200 γρ. τρυφερά φύλλα baby σπανάκι 1 κ.σ. φρέσκο […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1.000 -1.200 γρ. διάφορα χόρτα (ραδίκια, λάπατα, μυρώνια, σπανάκι), πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι 1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι 2 […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου 120 ml κρέμα γάλακτος 200 γρ. πολέντα (χονδρό σιμιγδάλι καλαμποκιού, στα σουπερμάρκετ) 30 γρ. βούτυρο αγελάδος 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50 γρ. κρεμώδες κατσικίσιο τυρί λίγο έ.π. ελαιόλαδο για το τελείωμα του πιάτου λίγο θυμάρι, σχοινόπρασο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) ½ κιλό άσπρα φασόλια μεσαίου μεγέθους, μουλιασμένα αποβραδίς και στραγγισμένα 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κλωνάρι σέλινο, σε μικρά κομμάτια 2-3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες αλάτι, πιπέρι χυμό από 1 λεμόνι 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου, ή νερό 250 γρ. πολέντα (χονδρό σιμιγδάλι καλαμποκιού, στα σουπερμάρκετ) 60 γρ. μασκαρπόνε, τριμμένο 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 40 γρ. βούτυρο, σε κύβους 8 κόκκινα σύκα, κομμένα στη μέση 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ζάχαρη 4 χοιρινές κοτολέτες αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια […]