ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

500 γρ. ασπρομανίταρα ή πορτομπέλο, σε φέτες

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, με τον χυμό τους, χονδροκομμένα {{{ moto }}}

1 ξυλάκι κανέλας

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.γ. ζάχαρη

500 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό

350 γρ. χονδρό κριθαράκι

αλάτι, πιπέρι

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, την κανέλα, την πάπρικα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Αμέσως ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

Οταν το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά, αφαιρούμε την κανέλα. Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.