Σαλάτα με σπανάκι, ξινόμηλα και πεκάν

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

½ φλ. καρύδια πεκάν

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και λίγο από το ξύσμα του

8 ασπρομανίταρα, σε λεπτές φέτες

1 ραπανάκι, σε λεπτές φέτες

½ ξινόμηλο, σε λεπτές φέτες

200 γρ. τρυφερά φύλλα baby σπανάκι

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα πεκάν σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο, στους 160°C, για περίπου 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια σαλατιέρα χτυπάμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το ραπανάκι, το ξινόμηλο και τα ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 λεπτά στο ψυγείο.

Προσθέτουμε το σπανάκι, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζοντας με τα πεκάν.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk