ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

40 γρ. βούτυρο αγελάδος

40 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

460 γρ. σιουφιχτά

500 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

12 σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στα 3

αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. κρέμα γάλακτος

35% λιπαρά

80 γρ. κατίκι Δομοκού

60 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τo σοτάρουμε ελαφρά για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα σιουφιχτά και ανακατεύουμε απαλά. Σταδιακά ρίχνουμε τον ζωμό συνεχίζοντας το ανακάτεμα και περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί για να προσθέσουμε την επόμενη δόση, όπως ακριβώς φτιάχνουμε το ριζότο.

Η διαδικασία θα διαρκέσει 18-20 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν.

Τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε τα σπαράγγια για να μαγειρευτούν όλα μαζί.

Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κατίκι και τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.