Πολέντα

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου

120 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. πολέντα (χονδρό σιμιγδάλι καλαμποκιού, στα σουπερμάρκετ)

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

50 γρ. κρεμώδες κατσικίσιο τυρί

λίγο έ.π. ελαιόλαδο για το τελείωμα του πιάτου

λίγο θυμάρι, σχοινόπρασο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τον ζωμό και την κρέμα να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε σιγά σιγά την πολέντα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, αλατοπίπερο και το κατσικίσιο τυρί. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ζεστά, βαθιά πιάτα, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk