Γιουβαρλάκια θαλασσινών

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

200 γρ. σφυρίδα, το λευκό κρέας μόνο, περασμένο από την οικιακή μηχανή του κιμά ή το multi

200 γρ. λαβράκι, το λευκό κρέας μόνο, περασμένο από την οικιακή μηχανή του κιμά ή το multi

100 γρ. γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες* και περασμένες από την οικιακή μηχανή του κιμά ή το multi

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

100 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

2 καρότα, τριμμένα

30 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σοτάρισμα

αλάτι, πιπέρι

100 γρ. ρύζι γλασέ

αλεύρι

4 αβγά

χυμό από 2 λεμόνια

EKTEΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ψάρια και τις γαρίδες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, φρέσκο και ξερό, το σκόρδο, τον μάραθο, τον άνηθο, τα καρότα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Στο τέλος βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Τα πλάθουμε σε γιουβαρλάκια.

Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι και περνάμε από εκεί τα γιουβαρλάκια. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα καλύπτουμε με μια λαδόκολλα, στερεώνοντάς την με ένα πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Αποσύρουμε, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη το ζουμί.

* Πώς καθαρίζουμε τις γαρίδες:Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε και πετάμε το κεφάλι και το κέλυφος και κρατάμε μόνο την ουρά. Κάνουμε μια τομή κατά μήκος της ράχης της γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι τραβώντας το με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk