Χόρτα γιαχνί

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

200 ml έ.π. ελαιόλαδο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1.000 -1.200 γρ. διάφορα χόρτα (ραδίκια, λάπατα, μυρώνια, σπανάκι), πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξηρό. Προσθέτουμε τα χόρτα λίγα λίγα, ανακατεύοντας. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο νερό.

Μόλις τα χόρτα μαραθούν, βάζουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τον μαϊντανό και τον άνηθο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.

Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk