YΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλό ταψί διαμέτρου 22 εκ.) 1 κιλό πορτοκαλί κολοκύθα (την ψίχα), σε μικρούς κύβους 200 γρ. καστανή ζάχαρη 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη και λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα 50 γρ. ξανθές σταφίδες 100 γρ. καρύδια (την ψίχα), σπασμένα στο multi 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο ακόμη για την επάλειψη […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 κλασικό ορθογώνιο ταψί) 2 κιλά φρέσκια, ανάλατη μυζήθρα, μαλακή 180 ml γάλα 9 αβγά 450 γρ. ζάχαρη 20 γρ. μέλι 2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη και λίγη ακόμη για το πασπάλισμα 1 βανιλίνη ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο ακόμη για την […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ.) 250 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη για την επάλειψη του σκεύους 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα του πάγκου 200 γρ. ζάχαρη 2 αβγά και 1 επιπλέον, χτυπημένο, για την επάλειψη του γλυκού ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 2 βανιλίνες […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 κλασικό ορθογώνιο ταψί) 10 αβγά 250 γρ. ζάχαρη 500 ml φρέσκο γάλα 250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για το σκεύος 60 γρ. μπέικιν πάουντερ ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο 400 γρ. αμύγδαλο, σε πούδρα 1 βανιλίνη 300 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ορθογώνιο ταψί 26 x 28 εκ.) 150 ml κρέμα γάλακτος, πλήρη 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 55% περιεκτικότητα σε κακάο, σε κομμάτια 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους 30 ml μπράντι ή μαύρο ρούμι 4 αβγά 350 γρ. ζάχαρη 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις […]
ΥΛΙΚΑ (για 10 φωλιές) 1 πακέτο Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη 450γρ. κανέλα, για το πασπάλισμα ζάχαρη, για το πασπάλισμα ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΤΥΡΟΒΟΛΙΑΣ 300 γρ. γλυκιά τυροβολιά 100 γρ. κρεμώδες τυρί 120 γρ. ζάχαρη άχνη 30 ml χυμό λεμονιού 5 γρ. κανέλα σε σκόνη 200 ml κρέμα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια) 1πακέτοφύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη 850 γρ. 750 ml πλήρες γάλα 180 γρ. ζάχαρη 3 αβγά 60 γρ. κορν φλάουρ 50 γρ. θυμαρίσιο μέλι 5 γρ. κανέλα σε σκόνη 10 ml χυμό λεμονιού 300 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί EKTEΛΕΣΗ 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας σε […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια) 3 ασπράδια αβγού 2 γρ. αλάτι 1 βανιλίνη 150 γρ. ζάχαρη 100 γρ. ζάχαρη άχνη 80 γρ. νιφάδες αποξηραμένης καρύδας EKTEΛΕΣΗ Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανιλίνη μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη βροχηδόν. Αποσύρουμε τον κάδο, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ) Για το κέικ 225 γρ. βούτυρο αγελάδος 240 γρ. ζάχαρη 2 κρόκους αβγών 1 βανιλίνη 225 γρ. μαλακό αλεύρι 10 γρ. μπέικιν πάουντερ 6 ασπράδια αβγών 1 πρέζα αλάτι βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα Για το γλάσο 50 γρ. βούτυρο αγελάδος 30 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.) 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ 400 γρ. τυρί ρικότα 150 γρ. ζάχαρη άχνη 200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 100 γρ. φουντούκια, καβουρντισμένα* και σπασμένα ελαφρώς στο multi 50 γρ. πικρή σοκολάτα, 65% κακάο, ψιλοκομμένη 20 ml λικέρ πορτοκάλι λίγες φλοίδες σοκολάτας, για τη διακόσμηση φρούτα σε φέτες και […]
ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα) 380 ml νερό 80 γρ. ρύζι αρμπόριο 600 ml φρέσκο γάλα, πλήρες 90 γρ. ζάχαρη 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους 5 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο κρύο γάλα 30 γρ. βούτυρο αγελάδος λίγα κόκκινα φρούτα (μούρα, βατόμουρα, μύρτιλα), για το σερβίρισμα (κατεψυγμένα σε μεγάλα σουπερμάρκετ) EKTEΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα, […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 10 άτομα) Για τους κύβους κουραμπιέ 75 γρ. βούτυρο αγελάδος 75 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας 150 γρ. καστανή ζάχαρη 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου ή ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, περασμένα από το multi 30 γρ. αμύγδαλα, ψημένα και χονδροσπασμένα 15 ml μπράντι Για τη σούπα 500 ml φρέσκο […]
ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα) Για την κρεμα 500 ml γάλα 250 γρ. ζάχαρη 11 κρόκους αβγών 1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους 100 ml κρέμα γάλακτος Για τις μαρέγκες 5 ασπράδια αβγών 1 γρ. αλάτι 3 γρ. βανιλίνη 220 γρ. ζάχαρη EKTEΛΕΣΗ Κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τους κρόκους […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 κλασικό ταψί κουζίνας) 6 αβγά 250 γρ. ζάχαρη 300 γρ. βούτυρο αγελάδος 220 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση μπίτερ, περιεκτικότητας 65% κακάο, σε κομμάτια 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 180 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα 3 γρ. μπέικιν πάουντερ λίγο σιμιγδάλι, για το πασπάλισμα του σκεύους EKTEΛΕΣΗ Στον κάδο του […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια) 250 ml νερό 100 γρ. βούτυρο αγελάδος 1 κ.γ. αλάτι 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις {{{ moto }}} 3 αβγά ηλιέλαιο για το τηγάνισμα περίπου 100 γρ. άχνη ζάχαρη, για το πασπάλισμα περίπου 100 γρ. κανέλα σε σκόνη, για το πασπάλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια) 3 έτοιμα φύλλα κρούστας λίγο βούτυρο αγελάδος, λιωμένο, για την επάλειψη των φύλλων ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Για το σιρόπι 500 ml νερό 650 γρ. ζάχαρη 1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους 1 ξυλάκι κανέλας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 μεγάλο μπολ) 200 γρ. διάφοροι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια) 1 κ.σ. ζάχαρη 200 ml γάλα 400 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση κουβερτούρα, περιεκτικότητας 65% κακάο, χονδροσπασμένη 500 ml κρέμα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και τη ζάχαρη. […]
YΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ) 200 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους 200 γρ. ζάχαρη 4 αβγά 340 γρ. αλεύρι και λίγο επιπλέον για το σκεύος 100 γρ. καρύδια, τριμμένα στο multi 5 γρ. μπέικιν πάουντερ ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη 60 ml χυμό […]
ΥΛΙΚΑ (για 12-15 κρέπες) Για τις κρέπες 1 λίτρο γάλα 6 αβγά 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 3 γρ. φυσική βανίλια, σε σκόνη ή 1 βανιλίνη 80 γρ. βούτυρο, σε θ.δ. Για το βούτυρο πορτοκαλιού 100 γρ. βούτυρο 50 γρ. ζάχαρη ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι, […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 βάζο των 500 ml) 150 γρ. φουντούκια 250 ml γάλα εβαπορέ 20 γρ. μέλι 90 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη σε μπεν μαρί 70 γρ. σοκολάτα υγείας, 65% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 160°C για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και […]