• Αναζήτηση
  • Σαρλότ με κρέμα ρικότας

    ΥΛΙΚΑ (για 1 τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.)

    1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ

    400 γρ. τυρί ρικότα

    150 γρ. ζάχαρη άχνη

    200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

    100 γρ. φουντούκια, καβουρντισμένα* και σπασμένα ελαφρώς στο multi

    50 γρ. πικρή σοκολάτα, 65% κακάο, ψιλοκομμένη

    20 ml λικέρ πορτοκάλι

    λίγες φλοίδες σοκολάτας, για τη διακόσμηση

    φρούτα σε φέτες και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, για τη διακόσμηση

    EKTEΛΕΣΗ

    Βάζουμε τα μπισκότα περιμετρικά, όρθια, στο τοίχωμα του τσερκιού και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τον πάτο.

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ρικότα με τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φουντούκια, τη σοκολάτα και το λικέρ. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και γεμίζουμε το τσέρκι με το μείγμα. Μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να σφίξει, για περίπου 30-40 λεπτά.

    Αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε την επιφάνεια της τούρτας με φλοίδες σοκολάτας ή φρούτα και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

    * Πώς καβουρντίζουμε τα φουντούκια: Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ρίχνουμε τα φουντούκια και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

    Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.

    Αφιερώματα