YΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ)

200 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους

200 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

340 γρ. αλεύρι και λίγο επιπλέον για το σκεύος

100 γρ. καρύδια, τριμμένα στο multi

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

60 ml χυμό πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αβγά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρύδια, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.