ΥΛΙΚΑ (για 1 μεγάλο μπολ)

200 γρ. διάφοροι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια)

1 κ.σ. ζάχαρη

200 ml γάλα

400 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση κουβερτούρα, περιεκτικότητας 65% κακάο, χονδροσπασμένη

500 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και τη ζάχαρη. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το σπάμε σε χονδρά κομμάτια.

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάρει βράση το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ που περιέχει τη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε το μείγμα και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη σαντιγί και τη μεταφέρουμε στο μπολ με τη σοκολάτα και το γάλα. Με μια μαρίζ ομογενοποιούμε απαλά τα δύο μείγματα.

Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε στο μπολ. Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για περίπου 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.