Τσούρος

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια)

250 ml νερό

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.γ. αλάτι

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις {{{ moto }}}

3 αβγά

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

περίπου 100 γρ. άχνη ζάχαρη, για το πασπάλισμα

περίπου 100 γρ. κανέλα σε σκόνη, για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό μαζί με το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και με μια τρυπητή κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσουν στον πάτο, για 3-4 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις το μείγμα κρυώσει, το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το φτερό. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και κόβουμε σε στενόμακρα μπαστουνάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο να κάψει και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk