Ζεστή σαλάτα με φασόλια βανίλιες

Ιδανική σαλάτα για τον Χειμώνα.

Ζεστή σαλάτα με φασόλια βανίλιες

Ιδανική σαλάτα για τον Χειμώνα.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

60λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4 άτομα

  • 150 γρ. φασόλια βανίλιες Φενεού
  • 2 μεσαίες πατάτες
  • 6-7 ελιές θρούμπες
  • 1-2 κ.σ. μικρά καπαρόφυλλα
    στραγγισμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε καρέ
  • 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού
    χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη άγρια
    ρίγανη τριμμένη
  • 4 κ.σ. αγουρέλαιο
  • 2 κ.γ. κόκκινο ξίδι
  • Ανθό αλατιού (αφράλα)

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 60 λεπτά, αναλόγως τα φασόλια. Τα τελευταία 5 λεπτά του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι. Τα σουρώνουμε.

     

     

     

     

  2. Παράλληλα, βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα τους –αφού πρώτα τις πλύνουμε καλά– μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 35 λεπτά.

  3. Τις αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε και στη συνέχεια τις
    ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμη ζεστές. Τις κόβουμε σε κομμάτια 3-4 εκ.

  4. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ μαζί με τα φασόλια, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε με το ξίδι και λίγο αλάτι.

  5. Προσθέτουμε τα καπαρόφυλλα και τις ελιές και σερβίρουμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε με το αγουρέλαιο και διακοσμούμε, αν θέλουμε, με φύλλα κάπαρης.

Μικρά Μυστικά

Τα γλυκά φασόλια βανίλιες με τη βαθιά γεύση περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, αμύλου και σιδήρου, ενώ είναι πλούσια σε πολυακόρεστα, φολικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Πολύ χαμηλά στους δείκτες της χοληστερόλης, είναι ιδανικά για την ενίσχυση της καλής λειτουργίας της καρδιάς. Πολύτιμες για την καρδιά είναι και οι ελιές καθώς περιέχουν βιταμίνες Ε & Α.

Απόρρητο