Ο σπουδαίος εικαστικός Δημήτρης Ταντανόζης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.

Ο εικαστικός συμμετείχε στην έκθεση «Οπτική και Υλοποιημένη Πρόσληψη» στη Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μαζί με άλλους 30 σύγχρονους εικαστικούς.

Ο Ταντανόζης συμμετείχε στην έκθεση με το έργο του «Απομόνωση».

Ο Δημήτρης Ταντανόζης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1965. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε ως πρωτεύσας αριστούχος το 1994.

Έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς. Εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση από το1988.

Όπως αναφέρεται στον κατάλογο της έκθεσης: «Η ιδέα του στόχου είναι το αντικείμενο του Δημήτρη Ταντανόζη, με την έννοια της διασύνδεσης. Ο καλλιτέχνης που πυροβολεί εννοεί τη μεταφορά μιας πρόθεσης από εδώ, εκεί και τη μετατροπή εκείνου που είναι εκεί, αλλά χωρίς να το φέρει εδώ. Είναι η επανάληψη της ζωγραφική λειτουργίας, με τη διαφορά ότι το εκεί δεν είναι ο ζωγραφικός μουσαμάς τον οποίο ο καλλιτέχνης επεξεργάζεται ως το ενδιάμεσο για να φέρει σ’ αυτόν κάτι άλλο, από αλλού, αλλά για τον ίδιο τον καθεαυτό στόχο χωρίς ενδιάμεσο, έναν κοινότοπο μεταλλικό κύβο που επωμιζόμενος να είναι και το αλλού, είναι αδρανής ως προς την οποιαδήποτε επεξεργασία του».