Ισοστάθμιση εμπειρίας με τυπικά προσόντα

Ποιες αλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο – Θα προσμετρώνται η συνέντευξη και η αξιολόγηση

Αλλαγές στα κριτήρια επιλογής των προϊσταμένων στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», το υπουργείο προχωρά στην ισοστάθμιση της εργασιακής εμπειρίας με τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων ανατρέποντας τα σημερινά δεδομένα που πριμοδοτούν τους τίτλους σπουδών. Η νομοθετική παρέμβαση, μέσω της οποίας θα κατοχυρωθούν οι προωθούμενες αλλαγές, αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Στόχος του υπουργείου είναι να εξισορροπηθεί η κατανομή των μορίων ώστε όλοι οι υποψήφιοι, τόσο εκείνοι που διαθέτουν μακρά εργασιακή εμπειρία όσο και οι έχοντες πλούσια τυπικά προσόντα, να φτάνουν στο τελικό στάδιο της συνέντευξης. Με το υπάρχον σύστημα οι παλαιότεροι υπάλληλοι συνήθως αποκλείονται από το στάδιο αυτό καθώς η πολυετής εμπειρία στο εργασιακό τους αντικείμενο υπολογίζεται με μικρότερο συντελεστή.

Μεταβατική φάση. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου η εργασιακή εμπειρία θα προσμετράται για την επιλογή προϊσταμένων κατά 33%, τα τυπικά προσόντα επίσης κατά 33% και η συνέντευξη στην αρμόδια επιτροπή κατά 34%, ενώ σήμερα η στάθμιση διαμορφώνεται ως εξής: κατά 40% λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά προσόντα, κατά 25% η εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο εργασίας και κατά 35% η συνέντευξη.

  • Πως θα συνυπολογίζεται η διαδικασία αξιολόγησης
  • Πόσος χρόνος απαιτείται σήμερα από την προκήρυξη μιας θέσης μέχρι την τοποθέτηση του επιτυχόντα υπαλλήλου
  • Με ποιους τρόπους θα μειωθεί αυτό το χρονικό διάστημα

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση τα ΝΕΑ που κυκλοφορεί

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk