Πλήθος αντιδράσεων, που συνεχίζεται εδώ και μέρες προκάλεσε ο βανδαλισμός του αγάλματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην οδό Σταδίου. Τα συνθήματα που γράφτηκαν μπορεί να τα έσβησαν οι αρμόδιοι, ωστόσο, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η εικόνα που σχηματίστηκε μετά τα επεισόδια την περασμένη Παρασκευή.

Το γεγονός σχολίασε στο Twitter και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργιάδης διακρίνεται το διάσημο άγαλμα στην πλατεία Κολοκοτρώνη όπου στη βάση του έχουν γράψει υβριστικό σύνθημα με σπρέι.

—————————————————————————————————————————————–

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Mommy & Daddy, Χ. Λαμπράκης – 10 χρόνια μετά τον θάνατό του

Οι Ηρωες της Ελληνικής Επανάστασης, με «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

Ποιοι ήταν πραγματικά ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Ρήγας Φεραίος;

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και της δράσης των εμβληματικών προσωπικοτήτων του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Αυτή την εβδομάδα, ο Γέρος του Μοριά

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Ο «κλέφτης» που έγινε στρατιωτικός ηγέτης του Αγώνα.

Από την Αλωση της Τριπολιτσάς και τη συντριβή του Δράμαλη στα Δερβενάκια, ως τις φυλακές του Ναυπλίου και τη θανατική καταδίκη.

Η λαμπρότερη στιγμή στην ιστορία του νεότερου ελληνισμού ζωντανεύει μέσα από «ΤΑ ΝΕΑ».

Πρωτογενές ερευνητικό υλικό
Χρονολόγιο
Χάρτες και ξεχωριστό τμήμα τεκμηρίων
Πλούσια εικονογράφηση
Στην αντίστροφη μέτρηση προς τον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, «ΤΑ ΝΕΑ» συστήνουν εκ νέου τους αγωνιστές μέσα από πρωτογενές ερευνητικό υλικό, χρονολόγιο, χάρτες και ξεχωριστό τμήμα τεκμηρίων. Πρόκειται για τις ηγετικές μορφές, η δράση και η ζωή των οποίων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Επανάστασης του 1821 και, παράλληλα, ανήκουν στην ιδρυτική στιγμή που οδήγησε στο νεότερο ελληνικό κράτος.

———————————————————————————————————————-

«Πόσο μεγάλη εγκεφαλική ζημία πρέπει να έχει κάποιος για να πάει και να βεβηλώνει έτσι το μνημείο του Κολοκοτρώνη; Και τί νομίζουν ότι επιτυγχάνουν ακριβώς πέραν του ότι μας κάνουν όλους έξαλλους», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης σε μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία.

​Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής μετά τις πορείες για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Αντιμέτωποι με κακουργήματα είναι οι 12 συλληφθέντες στα επεισόδια.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. έστειλε στην αρμόδια υπηρεσία του Συνηγόρου του Πολίτη το υλικό και τις καταγγελίες για περιστατικά «αστυνομικής βίας».